?>

Diyarbakır'da Ramazan ayı yoğunluğu

Diyarbakır’da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan meyan kökü şerbeti ve halka tatlısı, iftara saatler kala vatandaşların ilgisini çekiyor. Özellikle sıcak yaz günlerinin yerini serinleyen akşam saatlerinde bu geleneksel tatlar, sofraların başköşesine yerleşiyor. 

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan meyan kökü şerbeti ve halka tatlısı, iftara saatler kala vatandaşların ilgisini çekerken esnaf, Ramazan boyunca artan talebe yetişebilmek için yoğun bir mesai harcıyor. İftar öncesinde meyan kökü şerbeti almak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor. 
Özellikle meyan kökünün soğutucu etkisi ve Ramazan ayının bereketini simgeleyen tatlılarla birleşmesi, Diyarbakırlılar için adeta bir gelenek haline gelmiş durumda.Aynı şekilde, Diyarbakır’ın meşhur halka tatlısı da iftar sofralarında sıklıkla yer buluyor. Tatlıyı almak için sabırsızlanan vatandaşlar, usta ellerden çıkan taze halka tatlılarını büyük bir beğeniyle tüketiyorlar.
Bir vatandaş, “Ramazan ayı boyunca meyan kökü şerbeti ve halka tatlısı almak için her yıl aynı heyecanı yaşıyoruz. Hem serinletici hem de lezzetli. İftarda bu tatları tüketmek, bizim için bir gelenek oldu.” şeklinde konuştu. Meydanlarda ve ana caddelerde uzun kuyruklar gözlemlenirken, esnaflar da taleplere yetişmekte zorlanıyor. Ramazan boyunca bu geleneksel tatlar, Diyarbakır sokaklarını renklendirmeye devam edecek gibi görünüyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bağlar'da silahlı kavga: 1 Yaralı

2025-03-03 21:09 - Diyarbakır

Vefat Haberi: Muhlis Karabulut Hayata Veda Etti

2025-03-04 20:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hatalı Sollama Kazaya Yol Açtı: 3 Yaralı

2025-03-04 12:59 - Diyarbakır

Trabzonspor'un Diyarbakırlı Yıldızı Arda Öztürk Milli Takımda!

2025-03-09 10:56 - Diyarbakır

Türk Dünyası Ocakları’nda Şok Ayrılık!

2025-03-07 17:14 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kadın polis ve jandarmalardan jest

2025-03-08 13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hava nasıl olacak!

2025-03-10 12:07 - Diyarbakır

Ergani’de Mezar Kazısında Mozaik Tabakası Ortaya Çıktı

2025-03-09 15:10 - Diyarbakır

Bu Yıl Ramazan Neden 29 Gün Sürecek?

2025-03-07 16:49 - Diyarbakır

Bismilli Mevlüt Karakoyun Antalya’da Hayatını Kaybetti

2025-03-04 21:41 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır Çınar'da feci kaza

15:58 - Diyarbakır

Çocuklarda Kusma ve İshal Alarmı! Uzmandan Ailelere Kritik Uyarılar

15:24 - Diyarbakır

Çermik’te Koro Festivali Coşkusu: Öğrenciler ve Öğretmenler Ayakta Alkışlandı

15:15 - Diyarbakır

Rahmi Koç’un Sözlerine Bir Tepki de Serkan Genç’ten

11:36 - Diyarbakır

Rahmi Koç’un Sözlerine Diyarbakır’dan Sert Tepki

11:30 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çınar'da feci kaza

15:58 - Diyarbakır

Çocuklarda Kusma ve İshal Alarmı! Uzmandan Ailelere Kritik Uyarılar

15:24 - Diyarbakır

Çermik’te Koro Festivali Coşkusu: Öğrenciler ve Öğretmenler Ayakta Alkışlandı

15:15 - Diyarbakır

Rahmi Koç’tan Özür Mesajı

11:58 - Güncel

Rahmi Koç’a Soruşturma Şoku

11:49 - Güncel