Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Kayapınar Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa dernek üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma mesajları verilirken, şehit aileleri ve gazilere yönelik destek çalışmalarının önemine dikkat çekildi.
“Vicdanın ve Vefanın Çatısı Altında Buluştuk”
Açılışta konuşan Diyarbakır Kayapınar Şube Başkanı ve İl Koordinatörü Eşref Haşimi, derneğin toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulduğunu belirtti.
Konuşmasında, şehit aileleri, gaziler, yetim çocuklar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmayı hedeflediklerini ifade ederek Haşimi, “Derneğimiz; toplumsal dayanışmayı güçlendirmek, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla kurulmuştur. Bizler yalnızca bir dernek çatısı altında değil; vicdanın, vefanın ve kardeşliğin çatısı altında buluşmuş büyük bir aile olmayı hedefliyoruz.”dedi.
Gençlerin milli değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesi için eğitim ve sosyal yardımlaşma alanlarında çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Haşimi, dernek çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
Şehit Aileleri ve Gazilere Destek Vurgusu
Açılışa katılan dernek üyeleri ve aileler, şehitlerin unutulmaması gerektiğini belirterek dayanışmanın önemine dikkat çekti. Program boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Katılımcılar, derneğin özellikle şehit yakınları, gaziler ve gençlere yönelik sosyal projelerde aktif rol üstleneceğini ifade etti.
“Şehitlerimizi Unutmadık, Unutturmayacağız”
Derneğinin Kadın Kolları Başkanı Aysel Bozkurt ise şehit ailelerinin yaşadığı acılara dikkat çekerek, toplumun şehit yakınlarını unutmaması gerektiğini söyledi. Bozkurt, “Bizler evlatlarımızı bu vatan uğruna toprağa verdik. Ancak en büyük acımız zamanla unutulmak oluyor. Biz dernek olarak her zaman sahada olacağız. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacak, gazilerimizin ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.Bir anne evladına sarılmak isterken mezar taşına sarılıyor. Bunun tarifi yok. Şehitlerimiz bu ülkenin en kıymetli değerleridir. Unutmadık, unutturmayacağız.” diye konuştu.
Program, protokol konuşmaları ve katılımcıların sohbetlerinin ardından sona erdi.