TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı kapsamında Diclekent Ortaokulu tarafından düzenlenen bilim fuarı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde düzenlenen fuarda öğrencilerin hazırladığı projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Bilim fuarının açılış programına İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcıları ile çok sayıda okul müdürü katılım sağladı. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar alanında kurulan stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.
Öğrenciler projelerini tanıttı
Toplam 17 farklı standın yer aldığı TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nda öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel çalışmalar ziyaretçilere tanıtıldı. Proje sahibi öğrenciler, hazırladıkları çalışmaların amacı, uygulama süreci ve elde edilen sonuçlarla ilgili kurum müdürleri ve davetlilere detaylı sunum gerçekleştirdi.Fuarda sergilenen projelerin özellikle teknoloji, çevre, günlük yaşam ve eğitim alanlarında hazırlandığı görüldü.
Bilim fuarı yarın akşama kadar açık kalacak
Yoğun ilgi gören bilim fuarının yarın akşam saatlerine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceği öğrenildi. Öğrencilerin bilimsel düşünme ve proje geliştirme becerilerine katkı sunmayı amaçlayan etkinlik, ziyaretçilerden tam not aldı.