?>

Diyarbakır’da Yenidoğan İşitme Tarama Programı Eğitimi Düzenlendi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, işitme kaybı riski taşıyan bebeklerin erken dönemde tespiti için önemli bir adım attı.

Diyarbakır - 12 ay önce

Her yıl Türkiye'de yaklaşık 1.100.000 bebek dünyaya gelmekte ve bunlardan 2-3'ü ileri derecede işitme kaybı ile doğmaktadır. Yoğun bakım ünitelerinde bu oran yüzde 4'e kadar çıkarken, çocukluk döneminde geçirilen hastalıklar, kulak enfeksiyonları, kazalar ve kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle bu oran binde 6'ya kadar yükselmektedir.

Bu bağlamda, işitme kaybı erken dönemde teşhis edilmez ve uygun rehabilitasyon programlarına alınmazsa, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerinde aksaklıklar yaşanabilmektedir. Sonuç olarak, bu çocuklar ilerleyen yıllarda eğitim ve sosyal uyum açısından yaşıtlarından geri kalabilirler.
Bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmek için Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yenidoğan İşitme Tarama Programı Eğitimi, bu sorunun çözülmesine yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi.

İki farklı grup halinde yapılan ve toplamda dört gün süren eğitim programına, İlçe Sağlık Müdürlükleri, kamu, üniversite ve özel hastanelerde görev yapan 77 sağlık çalışanı katıldı. Eğitimde, işitme kaybı riski taşıyan bebeklerin erken dönemde tespiti ve tedavi edilmesi amacıyla tarama testlerinin önemi vurgulandı.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bu eğitim programı, bebeklerde erken dönemde saptanan işitme kayıplarının tedavi edilmesi ve çocukların gelişim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Böylelikle, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Çermik'te Silahlı Yaralanma: Helikopterle Müdahale

2025-03-12 12:07 - Diyarbakır

İbrahim Lale hayatını kaybetti

2025-03-11 20:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İyilik Haftası etkinliği

2025-03-17 14:21 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Bakanlıktan Yeni İfşa Listesi: Diyarbakır'da var listede

2025-03-11 16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Otobüs Bilet Fiyatına Zam Yok!

2025-03-12 13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bayram Şekeri Telaşı Başladı

2025-03-17 12:04 - Diyarbakır

Yalova’da orman yangını

2025-03-12 00:42 - Asayiş

Diyarbakır’da Bugün Hava Durumu Ne olacak?

2025-03-16 13:17 - Diyarbakır

Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi Futsal Takımı yarı finalde

2025-03-17 11:32 - Spor

İlgili Haberler

Hani’de “Efsane Başkan” İbrahim Lale Vefatının 1. Yılında Dualarla Anıldı

10:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Hani’de “Efsane Başkan” İbrahim Lale Vefatının 1. Yılında Dualarla Anıldı

10:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır