?>

Diyarbakır’da yöresel lezzetler şenliği

Diyarbakır’da Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler ’Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı’nda yerini aldı.

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’da Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler ’Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı’nda yerini aldı.
Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Geleneksel cağ kebapları, döner çeşitleri ve bölgeye özgü kahvaltılık ürünler fuarın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya uluslararası fuar ve kongre merkezinde ziyaret edilebilecek. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler, birbirinden özel ürünleri tadabilir ve katılımcı firmalardan doğrudan satın alma imkânı bulabilir. Fuar, 13 Nisan’da sona erecek. Lezzet dolu bu şöleni kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, bir hafta boyunca gastronominin kalbinin attığı adres olacak.

Proje Müdürü Umar Fırat, fuarın sabah 11.00’den akşam 20.00’ye kadar ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Fırat, "9 gün süren bir fuar yaklaşık, 135 katılımcı firmamız ve 45 ilden gelen değişik markalar burada kendi ürünlerini tanıtıp sergiliyorlar. Renkli geçen bir fuar, örnek verecek olursak Erzurum’un cağ kebabı, Van’ın otlu peyniri, Siirt’in fıstığı, Diyarbakır’ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya’dan zeytin, Malatya’nın kayısısı gibi farklı coğrafi tescili ürünler fuarımızda yer almakta. Bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi fuarımıza bekliyoruz. 13 Nisan akşam 20.00’a kadar da fuarımız devam edecektir" dedi.

Esnaf Miraç Tünen, birinci günden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Gelmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz ve çay içmeye de bekliyoruz. Çayımız kahvemiz sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.

Erzurum’dan fuara katılan cağ kebabı ustası Recep Küçük ise, Erzurumlu olarak cağ kebapla yerlerini aldıklarını dile getirerek, etin en doğal halini burada hala sunmak istediklerini ve onun için burada olduklarını kaydetti.

Trabzon’dan gelen Özder Zine de ilk günün çok güzel geçtiğini söyledi. Zine, "Tüm Diyarbakır halkına çok teşekkür ederim. Daha 8 gün buradayız. Haftaya Pazar günü akşam 20.00’ye kadar buradayız. Bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Hintliler ve Kürtler: Dilsel ve Kültürel Bağlantılar Üzerine Bir İnceleme

2025-04-03 15:47 - Kültür Sanat

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

Dicle’de Baharın Habercisi: Mızeleq Mevsimi Başladı!

2025-04-04 09:55 - Diyarbakır

Aybüke Pusat Teşkilat dizisinden neden ayrıldı, yerine kim geçti?

2025-04-06 11:12 - Kültür Sanat

Dicle'de feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2025-04-04 16:23 - Diyarbakır

Altın alanlar dikkat: Diyarbakır Kuyumcular Odası Uyardı

2025-04-03 12:20 - Diyarbakır

Bismil’deki Şeyh Eşref Cengiz Türbesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı

2025-03-31 23:33 - Diyarbakır

Mardin’de turizm polisi görev başında

2025-04-02 11:14 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tehlikeli Paten Yolculuğu

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tehlikeli Paten Yolculuğu

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır