?>

Diyarbakır dahil 17 İlde FETÖ Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Balıkesir merkezli 17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 81 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik önemli bulgulara ulaşıldı.

Diyarbakır - 6 ay önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Yerlikaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Balıkesir merkezli olmak üzere toplam 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 81 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Başkanlıkları ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, aralarında aktif kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilerin yakalandığı bildirildi. Gizli tanık beyanları, teknik takip ve dijital materyaller doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında; İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Erzincan, Hatay, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Rize illerinde operasyonlar gerçekleştirildi.
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre şüphelilerin; FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandıkları, örgütle iltisaklı şirketlerde kayıtlarının bulunduğu ve özellikle “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Ayrıca, örgüt içi hiyerarşik yapıya uygun hareket ettikleri, emniyet mensuplarını kod isimlerle fişledikleri, personelin aile, tayin ve sağlık bilgilerini takip ettikleri ve yeni emniyet mensuplarını örgüte kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttükleri belirlendi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna kastedenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. Yerlikaya, operasyonların başarıyla yürütülmesinde emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri ve görev alan tüm emniyet personeline teşekkür etti.
Operasyonlara ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Spor Lisesi’nden Tarihi Başarı

2026-01-09 14:44 - Spor

X Platformu İran Bayrağını Değiştirdi: Eski İnkılap Öncesi Sembolü Geri Döndü

2026-01-10 10:51 - Dünya

Rasim Ozan bombayı patlattı

2026-01-07 16:44 - Siyaset

Gündüz’den Özel’e Sert Tepki

2026-01-06 14:34 - Siyaset

CHP'de bir büyük Manisa kaybı daha! Kalbine yenik düştü

2026-01-08 15:37 - Siyaset

AK Parti'li Şamil Tayyar emeklileri ilgilendiren!

2026-01-09 14:31 - Siyaset

Kışın Vazgeçilmezi: Soba Üzerinde Demlenen Çaylar

2026-01-10 14:47 - Bölge

DEM Partili Bartın Öyle Bir Hareket Yaptı ki!

2026-01-05 13:14 - Siyaset

Memur ve SGK emeklilerinin zam oranı belli oldu

2026-01-08 15:23 - Ekonomi

Emekli zammında yeni dönem

2026-01-09 14:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır