?>

Diyarbakır’daki Okullar da Türk Bayraklarıyla Donatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci eğitim öğretim döneminin ilk haftasında Türkiye genelinde bayrak sevgisi, birlik ve ortak aidiyet bilincini güçlendirmeye yönelik kapsamlı etkinlikler düzenleneceğini duyurdu. Uygulama Diyarbakır’daki tüm okulları da kapsayacak.

Diyarbakır - 6 ay önce

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine, okullarda bayrak sevgisini ve milli birlik bilincini pekiştirmeye yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla başlanacağını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci dönemin başladığı ilk hafta olan 2-6 Şubat tarihleri arasında, resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda bayrak sevgisini merkeze alan çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda hazırlanan resmi yazı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderildi.
Gönderilen yazı doğrultusunda Diyarbakır’daki okullar da dahil olmak üzere Türkiye genelindeki eğitim kurumları Türk bayraklarıyla donatılacak. Öğrencilerin aktif katılımıyla bayrak sevgisi temalı resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler ile sanatsal ve kültürel çalışmalar düzenlenecek.

Etkinliklerin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerle bütünleşmiş; birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sunması hedefleniyor. Diyarbakır’da yürütülecek çalışmaların da bu anlayış doğrultusunda planlanacağı belirtildi.
Açıklamada, gerçekleştirilecek faaliyetlerin; “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle”, “Yüreğimiz Bayrak, Geleceğimiz Vatan”, “Ay Yıldız Göklerde, Birlik Kalplerde” ve “Bayrakla Başlayan Okul, Birlikle Büyüyen Gelecek” vurgularıyla, milli birlik ve vatan bilincini güçlendirmesinin amaçlandığı ifade edildi.

İkinci Dönem Takvimi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre, ikinci dönem 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026’da sona erecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Köy Yumurtasına Talep Arttı Fırsatçılar Devrede

2026-01-26 15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık gelenek

2026-01-29 12:52 - Diyarbakır

Balıkesir'de 4.2 büyüklüğünde deprem

2026-01-24 15:16 - Bölge

Şanlıurfa’ya Dev Sağlık Yatırımı: 5 Yeni Hastane ve 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi Geliyor

2026-01-24 12:10 - Sağlık

Hakkari’de iki tilki ve bir kedinin mücadelesi

2026-01-30 10:13 - Bölge

Güneş ve sudan 40 milyon liralık tasarruf

2026-01-26 10:21 - Ekonomi

Emeklileri Heyecanlandırdı

2026-01-28 11:47 - Ekonomi

Şırnak’ta karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

2026-01-25 10:48 - Bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı

2026-01-27 16:12 - Siyaset

Kilis’te sağanak yağış etkili oluyor

2026-01-30 10:13 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır