?>

Diyarbakır'ın "tatlı telaşı" bu bayramda da tatlıcıların yüzünü güldürdü

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala baklava ustaları bayram siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcarken son günde de tezgahlardaki yoğunluk devam ediyor.

Diyarbakır - 11 ay önce

Ramazan ayı ile başlayan yoğun mesainin bayrama sayılı günler kala çok daha arttığı tatlıcılardaki "tatlı telaş" hem işletmelerin hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor.
Geçtiğimiz seneye oranla fazla fiyat artışının yaşanmadığı tatlı satışlarının geçtiğimiz yıllara oranla daha çok arttığı ifade edilirken, tatlıcılarda oluşan yoğunluk bu durumu kanıtlıyor.
Bayramda misafirlere ikram edilmek üzere alınan tatlıların üretim hikayesini kameralara alan İLKHA ekibi mikrofonlarını uzattığı tatlı ustalarının duygu ve düşüncelerini aldı.
Heyecanlı ve yorucu mesai geçirdiklerini ifade eden tatlı ustaları bu duruma artık alışkın olduklarını ve bayramlarda oluşan yoğunluğun her geçen bayram daha da arttığını söyledi. Sabahın erken saatlerinde iş başı yapan tatlı ustaları, kaliteli hizmet için ustalıklarını konuşturduklarını belirttiler.

Fırat Gözala

"Özellikle bayram arifesinde günümüz çok yoğun geçiyor"

Özel bir tatlıcı işletmesinde çalışan kadayıf ustası Fırat Gözala, halka hizmet için tatlı ürettiklerini, bayram dolayısıyla da yoğun bir mesai harcadıklarını ifade ederek "Genellikle bayrama bir ay kala yoğunluk başlar, son 3-4 gün kala ve özellikle son gün çok yoğun geçiyor günümüz. Sabah erken saatlerde iş başı yapıyor, tatlılarımız bitene kadar çalışmaya devam ediyoruz. Bayram arifesinde de yoğunluk var ama bayramla birlikte yoğunluğumuz sona eriyor." dedi.

Hasan Baran

"İki gündür durmadan çalışıyoruz"

Baklava ustası Hasan Baran ise "Bayram yoğunluğu şu anda çok fazla. Tatlıya fazla talep var. Kaç gündür durmadan çalışıyoruz. Bu bayramda çeşit çeşit tatlılar yaparak her kesime hitap etmeye çalıştık. Ramazan ayında bir yoğunluk vardı ama bayram yoğunluğu ayrı. Her şeye aşırı oranda zam gelmiş. Ucuz fiyata tatlı varsa temkinli olmak lazım. Sağlımız için bildiğimiz ve güvendiğimiz yerlerden tatlı almalıyız." diye belirtti.

Hüsamettin Uran

"Beklentimizin çok üstünde bir satış yaptık"

Tezgahlarda yaşanan yoğunluğu İşletme Müdürü Hüsamettin Uran, "Elhamdülillah bu bayramda da beklentimizin çok üstünde bir satış yaptık. Bayram yoğunluğu bayrama bir gün kala sabah erken saatlerde başladı. Biz de bu yoğun mesai için Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren hazırlıklarımıza başladık. İnşallah yarın itibariyle yoğunluğumuz bitecek. Satışlarımız yüzde 60'lara kadar yükseldi. Ben bütün İslam aleminin bayramını kutluyor, başta Gazze olmak üzere zulüm altında olan bütün kardeşlerimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Onlarında bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Tavşanlı’da YKS’ye hazırlanan öğrencilere motivasyon semineri

2025-03-28 14:22 - Eğitim

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

Medland Luna Park Ramazan Bayramı’na Hazır

2025-03-23 16:06 - Diyarbakır

Çifte cinayetin nedeni 8 çeyrek: Çift tabancayla poz verip tabut emojili paylaşım yapmış

2025-03-27 13:01 - Asayiş

Diyarbakır’da Silahlı Saldırı: Yaralı Şahıs Hayatını Kaybetti

2025-03-27 12:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asansör Faciası: Site Görevlisi Hayatını Kaybetti

2025-03-25 12:09 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

2025-03-26 16:23 - Diyarbakır

Türkeli Suffe Kur’an Kursu ilk hafızlarını yetiştirdi

2025-03-28 13:07 - Eğitim

Diyarbakır Spor Lisesi Büyük Başarılar Elde Etti

2025-03-25 13:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: Ciğer ve Bumbar

2025-03-24 16:05 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ramazan’ın Ruhuna Yakışan Hediye

12:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ramazan’ın Ruhuna Yakışan Hediye

12:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır