?>

Diyarbakır Kulp’ta “9 Virajlar” Şelalesi Coştu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde etkili olan yağmur ve yüksek kesimlerdeki kar erimesi, Kulp–Muş Karayolu üzerindeki “9 Virajlar” mevkiinde bulunan şelaleyi yeniden canlandırdı. Uzun süredir zayıf akan şelale, artan su debisiyle birlikte gürül gürül akmaya başladı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 hafta önce

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde son haftalarda etkili olan yağışlar ve yüksek rakımlı bölgelerdeki kar erimeleri, doğayı yeniden hareketlendirdi. Kulp–Muş Karayolu üzerinde, Yaylak ile Karabulak mahalleleri arasında yer alan ve halk arasında “9 Virajlar” olarak bilinen noktadaki şelale, artan su miktarıyla birlikte eski ihtişamına kavuştu.
Uzun süredir ya tamamen kuruyan ya da oldukça zayıf akan şelale, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar sayesinde yeniden güçlü bir akışa ulaştı. Kayalık yamaçlardan dökülen suların oluşturduğu manzara, hem bölgeye görsel bir zenginlik kattı hem de karayolunu kullanan sürücüler için dikkat çekici bir görüntü oluşturdu. Özellikle yoldan geçen vatandaşların şelale çevresinde durarak fotoğraf çektiği gözlendi.
İlçe sakinlerinden Engin Taş, şelalenin uzun zamandır bu kadar coşkulu akmadığını belirterek, “Genellikle bu dönemlerde şelaleyi neredeyse göremezdik. Bu yıl yağışlar oldukça bereketli geçti. Uzun süredir böyle güçlü aktığını hatırlamıyoruz. Yoldan geçenler manzarayı izlemek için araçlarını kenara çekiyor” dedi.
Bölge halkı, doğal su akışındaki artışın yalnızca görsel açıdan değil, ekosistem ve su dengesi bakımından da önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekiyor. Şelalenin yeniden canlanması, hem doğaya nefes aldırdı hem de Kulp–Muş güzergâhında seyahat edenler için yolculuğu daha keyifli hale getirdi.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri ve Adalet Bakanı değişti!

2026-02-13 13:34 - Güncel

Fatih Atik'ten kabine değişikliği hakkında çarpıcı yorum

2026-02-12 14:07 - Siyaset

Yeni emekli bayram ikramiyesi 2026 düzenlemesi

2026-02-12 14:13 - Ekonomi

Tahran'dan Washington'a uyarı

2026-02-09 12:31 - Dünya

Özgür Özel kumpas masası kurdu

2026-02-14 13:54 - Siyaset

TBB’den “ATM Zorunluluğu” İddialarına Yalanlama

2026-02-10 14:21 - Ekonomi

Kabinede Sürpriz Değişiklik

2026-02-11 10:25 - Diyarbakır

Prof. Dr. Pampal’dan Marmara Uyarısı

2026-02-14 13:55 - Güncel

Vatandaşla Diyaloğu Sosyal Medyada Gündem Oldu

2026-02-10 14:03 - Siyaset

43 Yıllık Öğretmen Mehmet Salih Bayğut Alkışlarla Emekliye Uğurlandı

2026-02-10 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Güvenli Türkiye, Güçlü Yarınlar

17:20 - Diyarbakır

Diyarbakır kahvehanelerinde Ramazan yoğunluğu

16:09 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Güvenli Türkiye, Güçlü Yarınlar

17:20 - Diyarbakır

Diyarbakır kahvehanelerinde Ramazan yoğunluğu

16:09 - Diyarbakır