?>

Diyarbakır Otogarı’nda Bayram Hareketliliği Beklentisi Zayıf Kaldı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına rağmen Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde beklenen yoğunluk oluşmadı. Otobüs firmaları, ekonomik koşullar ve akaryakıt maliyetlerinin yolcu talebini düşürdüğünü belirtirken, hareketliliğin yalnızca bayrama birkaç gün kala sınırlı düzeyde artabileceği ifade ediliyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 3 hafta önce

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası ulaşımda beklenen hareketlilik bu yıl yerini sakinliğe bıraktı. 9 günlük tatil kararının ardından otobüs firmaları yoğun bir yolcu talebi beklerken, terminaldeki tablo beklentilerin altında kaldı.

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gözlemlenen durağanlık dikkat çekerken, firmalar özellikle gidiş seferlerinde doluluk oranlarının yüzde 20 ila 30 seviyelerinde seyrettiğini ifade ediyor. Yetkililer, yalnızca bayrama 1-2 gün kala kısa süreli bir hareketlilik yaşanabileceğini öngörüyor.

Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, bayram dönemlerinde her yıl yoğunluk beklendiğini ancak bu yıl tablonun farklı olduğunu belirterek, ekonomik şartların talep üzerinde belirleyici olduğuna dikkat çekti. Özgen, akaryakıt maliyetlerindeki artışın hem firmaları hem de yolcu tercihini etkilediğini vurguladı.

17 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Vedat Ayçiçek ise geçmiş yıllarda bayramdan haftalar önce bile koltukların dolduğunu hatırlatarak, bu yıl rezervasyonların son günlere kadar sarktığını söyledi. Ayçiçek, gidiş yönünde seferlerin boş kaldığını, sınırlı bir hareketliliğin ise arife gününe yakın yaşanabileceğini ifade etti.

Otobüs firmaları, bayram sonrası dönüş yolculuklarında ise daha belirgin bir yoğunluk bekliyor.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Altaylı açıkladı

2026-05-10 12:02 - Güncel

Yeşilçamın usta ismini az önce kaybettik

2026-05-09 13:49 - Güncel

Antalya’da 130 bin çiçekle renkli rekabet

2026-05-10 10:28 - Kültür Sanat

Kurbanı Sakın Böyle Kesmeyin

2026-05-10 12:10 - Güncel

Yeniden Refat Partili Başkan Vurularak Öldürüldü

2026-05-10 12:06 - Asayiş

Serkan Bayhan’ın görev bölgesinde tarihi yükseliş: 3 takım üst liglere çıktı

2026-05-10 14:51 - Diyarbakır

Böcek etkin pişmanlıktan yararlandığını itiraf etti

2026-05-09 13:50 - Güncel

Bölge'den Ankara'ya önemli ziyaret

2026-05-14 13:45 - Siyaset

Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan’a Ankara’da Önemli Görev

2026-05-09 11:05 - Diyarbakır

Bel ağrısını fıtığa bağlamayın teşhiste geç kalmayın

2026-05-10 10:20 - Sağlık

İlgili Haberler

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır