?>

Diyarbakır’a 22 milyon maliyete dünya mutfağı

Yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan tescilli ciğeriyle bilinen Diyarbakır’da, özelikle yabancı turistlerin kendilerini evlerinde hissetmesi için 22 milyon maliyete dünya mutfağı açıldı.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan 32 medeniyetten izler taşıyan Diyarbakır, başta ciğeri olmak üzere mutfağıyla insanları çekiyor. Girişimci Metin İlık, özelikle kentte gelen yabancılara ve yerli vatandaşın farklı mutfaklardan lezzetler tatması için Meksika mutfağından, Çin, İtalya olmak üzere Uzak Doğuya kadar mutfakları Diyarbakır’a taşıdı.
Yöresel yemeklerle büyüdüklerini söyleyen İlık, İstanbul’da bu tür mekanlarda rahatlıkla oturabildiği ama Diyarbakır’da bulunamayan mekanı buraya da taşımak istediklerini söyledi.
22 milyona yakın bir yatırım yaptıklarını ifade eden İlık, “Diyarbakır’ımız, son yıllarda güzel bir ivme yakaladı. Bizde bu yatırımımız gıda sektöründe, devamı gelirse farklı sektörlerde devam edeceğiz. Meksika, Çin, İtalya, Uzak Doğu mutfakları var” dedi.
Diyarbakır’a yılda 1 milyona yakın turist geldiğini aktaran İlık, “Hem Diyarbakır’a, hem misafirlerimize güzel bir hizmet vermek için dünya mutfağını, Happy Moons’u şehrimizle buluşturduk. Şu anda 50’ye yakın personelimiz çalışıyor. Personellerimiz eğitim aldıktan sonra işe başlıyor. Dışarıdan gelen yabancı evindeymiş gibi, ülkesindeymiş gibi istediği yemeği seçip yiyebiliyor. Şu anda 22 milyona dünya mutfağını Diyarbakır ile buluşturduk” diye konuştuk.
Şef Mehmet Aslan ise İtalya, Meksika, Rus mutfağıyla hizmet vermekte olduklarını belirterek, “Ağırlıklı olarak acı seven insanları bekliyoruz. Ağırlıklı Meksika mutfağıyla müşterilerimizi ağırlıyoruz. Farklı bir lezzet, farklı bir kültür” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa’da akaryakıt yüklü tankerde patlama

2023-07-07 10:03 - Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ahsen-i takvim özelliğimizi muhafaza etmek için hacca geliyoruz

2023-07-01 22:15 - -

Galeria Sitesi’nde numune alınması için çalışmalar başladı (Videolu)

2023-07-05 13:02 - Güncel

12 ilde dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı

2023-07-04 14:36 - Güncel

Diyarbakır’da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı

2023-06-30 11:40 - -

Dolar kuru bugün ne kadar?

2023-07-07 09:16 - Ekonomi

Gaziantep'te 83 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2023-07-01 19:34 - Güncel

İstanbul'da 353 düzensiz göçmen yakalandı

2023-07-05 08:20 - Güncel

168 göçmen kaçakçısı organizatörü tutuklandı

2023-07-05 12:45 - Güncel

Yüzük parmağına sıkıştı, imdadına itfaiye erleri yetişti

2023-07-02 01:58 - Güncel

İlgili Haberler

Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı

13:08 - Kültür Sanat

Büyükçekmece’de festival coşkusu devam ediyor

11:34 - Kültür Sanat

Konservatuvar adaylarına rehberlik desteği

11:40 - Kültür Sanat

Didim Belediyesi, Altınkum Sanat Sokağı’nda sanat ve dayanışmayı buluşturdu

10:49 - Kültür Sanat

8,5 asırlık çivisiz camide restorasyon sürüyor

10:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Site İçinde Korkutan Yangın

15:17 - Diyarbakır

Çermik'te Yerleşim Yerine Yakın Yangın Paniği

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Tarihi havuz esnafın el birliğiyle yeniden hayat buldu

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da motosiklet sürücüsünün feci ölümü

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Göbeğinde Tehlike Saçan Metruk Bina

13:43 - Diyarbakır