?>

Diyarbakır’a 3 günde 1 milyon ziyaretçi!

Diyarbakır'da 3. Sur Kültür Yolu Festivali, 12 Ekim'de başladı. İlk 3 günde 1 milyon ziyaretçi katıldı.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Sur Kültür Yolu Festivali, 12 Ekim'de başladı ve ilk üç gün içinde 1 milyon ziyaretçi ağırladı.
Dünyanın en uzun süreli festivalleri arasında yer alan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin önemli etkinliklerinden biri olan Sur Kültür Yolu Festivali, bu yıl üçüncü kez kapılarını açtı.

Mezopotamya'nın zengin dini, dili ve kültürü ile kendine özgü mimarisi ve sanatıyla birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Diyarbakır'da 20 Ekim'e kadar devam edecek festivalde, 46 farklı noktada yaklaşık 250 etkinlik düzenlenecek.
Festival kapsamında, tiyatro gösterimlerinden Türkçe ve Kürtçe şarkıların yer alacağı konserlere, çocuk programlarından çeşitli etkinliklere kadar geniş bir yelpazede etkinlikler planlanıyor.

“20 Ekim’e Kadar Daha Fazla Ziyaretçi Bekliyoruz”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, festivalin ilk üç gününde yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığını belirterek, "Şu anda otellerimizin doluluk oranı yüzde 95 seviyelerinde ve talep devam ediyor. Festival 20 Ekim'e kadar sürecek. Bakan yardımcılarımızla birlikte harika bir açılış gerçekleştirdik. Konserlere büyük bir ilgi var, bu da bizi oldukça sevindiriyor. Konserlerde rekor bekliyoruz. Bölgedeki tüm illerden, ister günübirlik ister konaklamalı, binlerce misafir geldi. İlk üç günde Diyarbakır'a yaklaşık 1 milyon ziyaretçi geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 20 Ekim'e kadar bu rakamın daha da artacağını düşünüyoruz," dedi.

“Gelemeyenleri De Bekliyoruz”

Sabahattin Genç, festivalin dünyanın en önemli ve uzun soluklu festivalleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Amacımız, halkımıza kültürü ve sanatı kolay bir şekilde ulaştırmaktır. Bu bağlamda Diyarbakır'ı hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimize gelemeyenleri de ilimizde ağırlamak istiyoruz. Daha önce konserler Dağkapı Meydanı'nda düzenleniyordu ve otopark sıkıntısı yaşanıyordu. Ancak Nevruz Parkı, konserler için oldukça uygun ve geniş bir alan sunuyor. En önemlisi, otopark sorunu yaşamıyoruz," diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

YouTube'de ücretsiz kullanıcılara artık gizlendi!

2024-10-11 23:15 - Bilim ve Teknoloji

Siber vatan eğitim başlıyor

2024-10-11 13:30 - Bilim ve Teknoloji

Dijital çağda çocukların değerleri: Sevgi ve disiplin arasında kayıp bir nesil

2024-10-13 18:36 - Bilim ve Teknoloji

Apartman boşluğuna düşen şahıs öldü

2024-10-10 15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da zamana yenilen meslek!

2024-10-08 20:14 - Diyarbakır

Diyarbakırlı öğretmen keban’da dev sazan yakaladı!

2024-10-14 18:24 - Diyarbakır

Kayıp Diyarbakırlı Rojin'e ait kıyafet parçaları...!

2024-10-10 20:29 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil'de Karaarslan ailesinin acı günü

2024-10-11 22:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Kırsalında Tarihi Boranhaneler!

2024-10-15 02:25 - Diyarbakır

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüşlere 3 günlük yasak kararı

2024-10-15 01:13 - Güncel

İlgili Haberler

MÜSİAD’ın İftar Sofrasında Devlet, İş Dünyası ve Çocuklar Buluştu

23:09 - Diyarbakır

Dicle Devlet Hastanesi’nde Sona Doğru

20:12 - Diyarbakır

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 1 Kişi Yaralandı

16:09 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

MÜSİAD’ın İftar Sofrasında Devlet, İş Dünyası ve Çocuklar Buluştu

23:09 - Diyarbakır

Dicle Devlet Hastanesi’nde Sona Doğru

20:12 - Diyarbakır

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kurumlar Arası Ziyaret

16:12 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır