?>

Diyarbakır’da 23 meslek lisesi öğrencileri çalışmalarını görücüye çıkarttı

Diyarbakır’da mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren 62 meslek lisesinden 23’ünün öğrencileri büyük emeklerle ortaya çıkardıkları ürünleri sergilemek üzere Mesleki Eğitim Tanıtımı Şenliği’nde bir araya geldi.

Eğitim - 3 yıl önce

Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler, başarılı çalışmalarını Kayapınar ilçesi Park 75’de açılan stantlarda sergileyerek davetlilerin beğenisine sundu. Düzenlenen etkinlikte spor, güzel sanatlar, yiyecek, içecek, mobilya ve kuaförlük gibi çeşitli mesleklerdeki eğitimlerin ürünleri yer aldı.
Mesleki Eğitim Tanıtım Şenliği’yle, 8. sınıf öğrencilerine meslek liselerini tanıtarak daha şuurlu tercihler yapmalarının sağlanması hedefleniyor. Bu vesileyle öğrenciler, farklı meslek dallarını ve eğitim imkanlarını yakından tanıma fırsatı bulacak, gelecekteki meslek seçimlerine yönelik şuurlu kararlar alabilmeleri hedefleniyor.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mürsel Çapras, 62 okuldan 23’ü yapmış oldukları ürünleri sergilediğini söyledi. Okullarının deprem zamanında da zor görevler üstlendiğini belirten Çapras, "Pandemi döneminde maske üretiminde ve deprem döneminde yemek, tulum ve soba üretimi gerçekleştirdiler. Bugünde alanda, güzel sanatlar lisemiz müzik yapıyorlar. Spor lisemiz spor etkinlikleri yapıyor. Burada ve çeşitli yemek sunumlarını yapıyorlar. Bu anlamda etkinlik çok keyifli geçiyor" dedi.
Etkinliğe katılan öğretmenlerde stantlarda yapmış oldukları ürünleri gelen öğrencilere tanıttı. Harita öğretmeni Merve Alakuş, okullarındaki 3 ayrı ürünü tanıttı. Elektrik bölümü öğrencilerinin uygulamalı olarak kuluçka makinası, 3 boyutlu hologram makinası dizayn ettiğini aktaran Alakuş, "Harita bölümümüz var. Bu alanda da arazide uygulamalı olarak ölçüm, aynı zamanda yaptıkları ölçümleri büro ortamına da aktararak hem sahada, hem de devlet kurumlarında ve özel sektörde iş bulma imkanları bulunmaktadır. Son olarak da biyomedikal bölümümüz var. Öğrencilerimiz sağlık alanında istedikleri özel hastane ve devlet kurumlarında iş bulabilmektedir. Bu bölümde öğrencilerimiz uygulamalı olarak diyaliz, hasta başı tansiyon makinası gibi birçok alet uygulamalı olarak öğretilmektedir" diye konuştu.
Etkinliğe, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

’Ay Lav Yu’ filmi gerçek oldu (Videolu)

2023-06-07 10:09 - -

Türkiye Sağlık Araştırması: Obez bireylerin oranı yüzde 20,2 oldu

2023-06-01 10:50 - Sağlık

38. Dicle Fırat Havzası Kulak Burun Boğaz ve Aile Hekimliği Toplantısı gerçekleşti

2023-06-02 13:48 - Sağlık

Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalık

2023-05-31 18:44 - Sağlık

Eliyle iş yapanların hastalığı: Karpal tünel sendromu

2023-06-01 16:23 - Sağlık

Prof. Dr. Balamtekin: Doğru beslenme çocuklarda hayati bir önemdedir

2023-06-02 13:25 - Sağlık

Elazığ’da hak sahipliği başvuru süreci yarın başlıyor

2023-06-05 13:30 - -

NATO, Kosova’da 700 asker daha konuşlandıracak

2023-06-01 00:54 - Dünya

Mardin’de 22 bin parça tarihi eser ele geçirildi

2023-06-06 11:50 - Güncel

Rektör Demir mezuniyet sergisine katıldı

2023-06-07 11:31 - -

İlgili Haberler

TÜİK Hatay Bölge Müdürlüğü’nde yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı düzenlendi

09:39 - Eğitim

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kurtaran Kütahya’yı ziyaret etti

09:41 - Eğitim

İngiltere, Japonya ve Güney Kore’de Tek Cinsiyetli Eğitim Tartışması

16:03 - Eğitim

Yunusemre’de çocuklar uzayın sırlarını keşfediyor

11:17 - Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 12. kez yetkili sendika oldu

11:23 - Eğitim

Günün Manşetleri

Amedspor-Trabzonspor maçı öncesi engelli taraftarların bilet mağduriyeti

11:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahreden olay

11:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Resim-İş Öğretmenliği İçin Yetenek Sınavı Heyecanı

10:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul öncesi akıllı saat mesaisi

10:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da plazadaki yangının görüntüleri ortaya çıktı

10:30 - Diyarbakır