?>

Diyarbakır'da 'Balans' Operasyonu

Diyarbakır'da polis, plazalarda güzellik merkezi veya masaj salonu olarak faaliyet gösteren bir çetenin fuhuş yapmasına yönelik düzenlediği 'Balans' operasyonunda 4'ü kadın olmak üzere 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Asayiş - 3 yıl önce

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, plazalarda güzellik merkezi adı altında fuhuş yapıldığı bilgisine ulaşarak soruşturma başlattı. Şehirdeki bazı plazalardaki güzellik merkezleri titizlikle takibe alındı. 3 aylık teknik takip sonucunda, güzellik merkezi işletmecileri ve çalışanlarının 36 farklı olaya karıştıkları, telefon görüşmelerinde fuhşa 'özel terapi' olarak atıfta bulundukları ve müşterilerini özel odalarda ağırladıkları belirlendi.
Takip sürecinde daha önce mühürlenmiş iş yerlerine 4 kadının mühürleri kırarak girdiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ayrıca güzellik merkezi işletmecisi Dilan Y., plazanın dışında bir erkekle tartıştığı anlarda tabancayla ateş ederek yaraladığı görüntüler cep telefonu kamerasına kaydedildi. İsmi belirtilmeyen erkek, kız arkadaşının fuhuş yapmadığı için işten çıkarıldığını ve bu nedenle Dilan Y. ile tartıştığını, ardından tabancayla ateş edilerek yaralandığını iddia etti.
3 aylık takibin ardından polis, 'Balans' adlı eş zamanlı operasyon düzenledi ve Dilan Y., Nida D., Berivan M., Aleyna K., Mesut K., Necmettin Ö., Yusuf E., Nejat Ö. ve Seyfettin G.'yi gözaltına aldı. Gerçekleştirilen aramalarda ruhsatsız tabancalar, mermiler, delil niteliğindeki cep telefonları ve bilgisayarlar ele geçirildi. Operasyonun gerçekleştirildiği güzellik merkezi ve masaj salonu adı altında faaliyet gösteren iş yerleri mühürlenerek, idari para cezası kesildi.
'Fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Boran Et Diyarbakır’dan tüm Türkiye'ye kırmızı et satıyor

2024-01-23 00:46 - Ekonomi

İhtisas üniversiteleri marka olmak için yarışıyor

2024-01-24 16:40 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Kacır: En önemli hedeflerimizden biri uzay sanayini geliştirmek

2024-01-24 11:20 - Bilim ve Teknoloji

FAA'dan Boeing 737 MAX 9 açıklaması

2024-01-25 09:36 - Bilim ve Teknoloji

İşte Sosyal medyanın yan etkileri?

2024-01-23 17:11 - Bilim ve Teknoloji

Eşini öldürdü, "kafam güzeldi, hatırlamıyorum" dedi

2024-01-25 16:26 - Asayiş

Diyarbakır'da 2 kişi tutuklandı.

2024-01-26 10:25 - Diyarbakır

Kapalı köy yolları açılıyor

2024-01-28 11:05 - Bölge

Adıyaman Kültür Merkezi proje kapsamına alındı

2024-01-26 10:38 - Kültür Sanat

Adıyaman İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğünden kıyafet yardımı

2024-01-24 18:09 - Güncel

İlgili Haberler

Karşı şeride geçip 3 araca çarptı: 4 yaralı

09:41 - Asayiş

10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

09:58 - Asayiş

Polis ekiplerinden vatandaşlara güvenlik bilgilendirmesi

10:00 - Asayiş

Kına gecesindeki kavgada ağır yaralanan 4 kişiden biri hayatını kaybetti

10:08 - Asayiş

Kamyonet otomobile çarptı: 1 kişi yaşamını yitirdi

16:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Bakanlardan birlik mesajı

17:43 - Diyarbakır

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Diyarbakır’da: İlk durağı Valilik oldu

16:51 - Diyarbakır

Diyarbakır’da geleneksel helvaya Tayland dokunuşu

15:05 - Diyarbakır

Şehit ve Gazi Çocukları Derneği’nden Ankara’da Büyük Buluşma

14:40 - Diyarbakır

16 yıl sonra gözler Diyarbakır’da

13:01 - Diyarbakır