?>

Diyarbakır’da Cam Sanatıyla Doğaya Katkı Sağlıyor

Diyarbakır’da cam sanatıyla ilgilenen girişimci, geri dönüştürdüğü camlarla boncuk üretiyor. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalışan Songül Dicle atölyesinde atık cam şişeleri kullanarak maliyetleri düşürüyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’ın tarihi Suriçi bölgesindeki Cami Kebir Mahallesi’nde, cam sanatıyla uğraşan Songül Dicle, geri dönüştürdüğü camlarla boncuk üretimi yapıyor. Daracık sokaklar arasında yer alan atölyede, her eser kadın elinden geçerek hayata kazandırılıyor.
Uzun yıllar ilaç sektöründe çalışan Dicle, içinde taşıdığı cam tutkusunu gerçeğe dönüştürmek için çeşitli eğitimler aldı. “Erol ustamızdan ders alarak camla tanıştım. Ankara’da kısa bir eğitimim oldu ve ardından kendi düzenimi kurdum. Camın ateşle buluşması ve erimesi beni büyülüyordu. Meditasyon ve yogaya olan ilgim nedeniyle, camla çalışmak bana adeta bir meditasyon gibi geliyor” diyen Dicle, camla uğraşmanın tam bir odaklanma gerektirdiğini vurguladı. “Camı ateşten uzaklaştırdığınızda hemen donuyor, yakınlaştırdığınızda ise yanıyor. Bu nedenle camla çalışırken tüm dikkatiniz camda olmalı” ifadelerini kullandı.

Dicle, atölyesinde kullandığı camları geri dönüştürerek maliyetleri düşürdüğünü de sözlerine ekledi. “Biraz daha kendimi geliştirip birkaç arkadaşla birlikte bir sanat atölyesi açmayı planlıyoruz. Öğrenmek isteyenler gelip atölyelerimize katılabilir. Cam yapımında kullanılan aletler arasında tüpler ve bunların ısısını ayarlayan ekipmanlar var. Boncuk yapımı için cam çubuklar kullanıyoruz. Çubuklar oldukça pahalı; bu nedenle atık cam şişeleri kullanmaya başladık. Böylece hem maliyetleri azaltıyor hem de doğaya katkı sağlıyoruz. Elbette, her cam türü erimiyor ve bazıları için yüksek sıcaklık gerekiyor” şeklinde konuştu.
Songül Dicle’nin cam sanatıyla olan yolculuğu, sadece bir hobi değil, aynı zamanda doğaya ve sürdürülebilirliğe duyulan saygının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Atölyesinde yarattığı eserlerle, hem kendisine hem de çevresine ilham vermeye devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Dijital bağımlılık inceleme altında!

2024-09-26 10:19 - Bilim ve Teknoloji

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Araç Kontrolden Çıktı Hurdaya Döndü

2024-09-26 15:21 - Diyarbakır

Trabzon için toprak kayması ve heyelan riski uyarısı

2024-09-23 12:17 - Güncel

Yaban hayatı sahalarına havadan kuduz aşılı yemler bırakılıyor

2024-09-26 12:48 - Güncel

Mikati: Uluslararası toplum, israilin katliamları karşısında net bir tavır almalı

2024-09-22 10:38 - Dünya

TOKİ'nin indirim kampanyası başladı

2024-09-23 09:53 - Ekonomi

Evlilik kredisi için özel internet sitesi

2024-09-22 11:30 - Güncel

Japonya'da deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

2024-09-24 07:16 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gece yarısı bir garip kavga

11:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır