?>

Diyarbakır’da İhracat İçin Yeni Fırsatlar

Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte, kentteki ihracat potansiyelini artırmaya yönelik fırsatlar masaya yatırıldı. Ortadoğu ve Körfez pazarları için yeni işbirlikleri hedefleniyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, kentin ihracat potansiyelini artırmaya yönelik projeler ve işbirliği fırsatları konuşuldu. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, açılış konuşmasında Diyarbakır’ın ihracat potansiyeline dikkat çekerek, özellikle Ortadoğu pazarına yapılan ihracatın büyük önem taşıdığını belirtti. Kaya, “Kentimizin sulanabilir tarım alanları büyük avantaj sağlıyor, üyelerimizin yüzde 40’ı inşaat sektörüne ürün üretiyor ve bu alanda Türkiye’nin büyük projelerinde yer alıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünya çapında Reexport (yeniden ihracat) konusunda lider ülkelerden biri olduğunu vurgularken, Diyarbakır’ın gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri sektörlerinde güçlü bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Yurdakul, "BAE, hem Körfez hem de Uzakdoğu pazarları için önemli fırsatlar sunuyor" diyerek, bu etkinliğin ihracat hacmini artırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Ticari İşbirlikleri Güçleniyor

BAE Ankara Büyükelçisi H.E. Saeed Thani Al Dhaheri, Diyarbakır’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son dönemde belirgin bir şekilde arttığını ifade etti. Al Dhaheri, yenilenebilir enerji ve turizm gibi yeni işbirliği alanlarında Türk yatırımlarını çekmeyi hedeflediklerini belirtti.
Etkinlikte, BAE’nin ticari fırsatlarını tanıtan bir video gösterimi yapıldı. BAE Dışişleri Bakanı Özel Temsilcisi H.E. Sultan Al Mansori'nin videolu mesajı izlenirken, BAE Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Ahmed Salama, ticaret ve yatırım imkanları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

DTSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır iş dünyasından birçok temsilci katıldı. Etkinliğin, Diyarbakır iş dünyası ile BAE arasında yeni ticaret fırsatları yaratmayı ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediği vurgulandı.
Haftanın Öne Çıkanları

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Gazi yaşargil hastanesi'ne yeni başhekim atandı

2024-09-19 22:55 - Diyarbakır

Türkiye'nin 8 aylık ihracat rakamları ülke gruplarına göre artış gösterdi

2024-09-20 09:32 - Ekonomi

Trabzon için toprak kayması ve heyelan riski uyarısı

2024-09-23 12:17 - Güncel

Mikati: Uluslararası toplum, israilin katliamları karşısında net bir tavır almalı

2024-09-22 10:38 - Dünya

TOKİ'nin indirim kampanyası başladı

2024-09-23 09:53 - Ekonomi

Evlilik kredisi için özel internet sitesi

2024-09-22 11:30 - Güncel

Japonya'da deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

2024-09-24 07:16 - Dünya

İstanbul'da aranan 495 şüpheli yakalandı

2024-09-19 12:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gece yarısı bir garip kavga

11:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır