?>

Diyarbakır'da kadınlar taciz ve şiddetten korunmak için pars taktiği öğreniyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kadınlar şiddet, taciz ve kapkaç gibi olaylarla karşılaşmaları halinde kendilerini savunabilmek için pars taktik savunma öğreniyor.

Eğitim - 4 yıl önce

Diyarbakır’da kadınlar şiddet, taciz, kapkaç gibi olaylarla karşılaşmaları halinde kendilerini savunabilmek için ve stresten uzak durmak için pars taktik savunma öğreniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Pars Taktik Savunma ile Kadınlarımız Daha Güvende" projesi dahilinde Bağlar ilçesinde yaşayan kadınlara Gençlik Derneği ve Bağlar Muradiye Muhtarlığı tarafından faaliyet gerçekleşirken savunma sistemi büyük ilgi gördü. Kadınlara teknik ve pratik eğitim verilerek, son yıllarda gündemde olan kadına şiddete karşı neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı. Uzman hocalar tarafından kadınlara yakın savunma eğitimi, meşru müdafaa, ilk yardım, değerler eğitimi, öfke kontrolü ve stres yönetimi eğitimi verildi.

“Kadınlar, kendini korumalı” Bağlar’da oturan ve kadınların kendini koruması için bu eğitimleri alması konusunda çağrıda bulunan Şenay Uruç Tekin, hırsız ve şiddete karşı baş edecekleri teknikleri öğrendiklerini söyledi. Uruç, “Bugün buraya kadınların kendilerini koruyabilme tekniklerini öğrenmek için geldik, çok güzel bir etkinlik, memnunuz. Hırsız ve şiddete karşı nasıl baş edebileceğimizin tekniklerini öğrendik ve kullanabiliyoruz. Uygulamalı olarak çok güzel ve başarılı geçti. Bizim için bu etkinlikler önemli. Kadınların kendini korumalı. Bağlar gibi bir yerde yaşamak çok zor, bu etkinlikte çok işe yarayacak" dedi.

“7’den 70’e özellikle kadınlar gelmesi gerekiyor” 7’den 70’e eğitimlere katılım gerçekleşmesi gerektiğini aktaran Nurgül Durmaz ise sistemeler karşıdaki kişiye zarar verme odaklı değil, sadece o durumdan kurtulma odaklı olduğunu vurguladı. Durmaz, “Aslında kadınların dışarıdan baktığımız zaman birçok şiddete maruz kaldıklarını görebiliyoruz. Hocamızın yardımıyla ücretsiz eğitim alıyoruz. Kadınlar toplumda birçok kez ezilerek şiddete maruz kaldıkları için buraya çağrıldık ve eğitim verilmek istendi. Kadın, çocuk ve erkek fark etmeksizin burada eğitim alınması gerekiyor. Yaş sınırı yok, aslında yaşın bir önemi de yok. 7’den 70’e özellikle kadınlar gelmesi gerekiyor. Öğrendiğimiz sistemeler aslında çok zaman karşıdaki kişiye zarar verme odaklı değil, sadece o durumdan kurtulma odaklı ve basit taktikler. Zarar verme eğiliminde değiliz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Psikoteknik belgesi olmayan sürücülere uyarı!

2022-08-12 00:00 - Eğitim

Diyarbakır'da gece çalışan belediye otobüslerinin sayısı arttırıldı

2022-08-17 00:00 - -

Kültür başkenti Bursa, Macaristan’da gönülleri fethetti

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

AK Partili Turan: “6 değil 66 parti de bir araya gelseler, AK Parti Çanakkale’nin birinci partisidir”

2022-08-13 00:00 - Siyaset

200 kişi Bilecik ve ilçelerindeki güzellikleri görme imkanı bulacak

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

Posta güvercini 1050 kilometreyi 24 saatte tamamlayarak 1’inci oldu

2022-08-12 00:00 - -

2022 YKS’de üstün başarı gösteren GKV’lilerden anlamlı ziyaret

2022-08-11 00:00 - Eğitim

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: ″AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 21 yılı geride bıraktı″

2022-08-13 00:00 - Siyaset

Kaz Gölü maden tehdidinden şimdilik kurtuldu

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'de Zelenskiy ile görüştü

2022-08-18 00:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

2 bin 451 öğrenci LGS’de ter dökecek

13:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayapınar’da 13 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

01:55 - Diyarbakır

1 Temmuz’da Her Şey Değişiyor

16:40 - Diyarbakır

Jandarma’dan Vali Zorluoğlu’na Anlamlı Ziyaret

16:18 - Diyarbakır

Ağır Yaralanan Yaya Hayatını Kaybetti

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Gecesi

15:12 - Diyarbakır