?>

Diyarbakır’da kahvaltı salonları bayramda doldu taştı

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Hasanpaşa Hanı Bayram tatili dolayısıyla yerli turistlerin uğrak noktası haline geldi. Özelliklede Diyarbakır kahvaltı kültürünün yaşatıldığı Hasanpaşa hanında yerli turistler Diyarbakır'ın yöresel kahvaltılarına yoğun ilgi gösteriyor.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

M.Sıddık Bilge - Taha YAYAN - ÖZEL HABER
Diyarbakır sahip olduğu geniş kahvaltı kültürü ilebiliniyor. Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il gibi Diyarbakır’a gezi amaçlı gelen herkes mutlaka kahvaltı salonlarına uğruyor.  Bayram tatilinde de bölgeye yoğun olarak yerli turist akını yaşandı. Değişik kentlerden gelen yerli turistlerin yanı sıra Diyarbakırlı olup başka kentlerde yaşayanlarda bayram tatili için Diyarbakır’ı tercih edince yoğun bir kalabalık yaşandı.
Diyarbakır’a özgü yöresel tatların sabah kahvaltılarında ikram edilmesi yerli turistleri bölgeye çeken başlıca nedenler arasında yer alıyor. Görsel şölen oluşturan ikramlar aynı zamanda Diyarbakır gastronomisinin ulusal  hatta uluslar arası düzeyde tanınmasını sağlıyor. 
Öte yandan Diyarbakır kahvaltı ürünleri besin değeri açısından zengin ve sağlık yönünden birçok faydası bulunan sebze meyveler ile süt ve süt ürünlerinden oluşmakta. 
40 yıllık deneyimi ile konuklarına eşsiz bir kahvaltı keyfi yaşatan Kadri Önalan da kentteki kahvaltıcılardan biri.  
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde yer alan Hasanpaşa Hanı'nda 5 yıldızlı kahvaltı hizmeti veriyor. Baba mesleğini devam ettiren kahvaltıcı Kadri Usta, geniş yelpazeli ürün çeşitlerinin yanı sıra, güler yüz, hijyen ve kaliteli ürünlerden oluşan hizmetlerinden dolayı bölgede tercih edildiklerini ifade etti.
Ayrıca Kentte kuşaklar boyunca kahvaltı kültürünün yaşatılmasına ve bu kültürün nesilden nesile aktarılmasına vesile olan kahvaltıcı Kadri Usta, "Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak yerlerindeniz. Kahvaltı çeşitlerinin tümü bizim kendi üretimimizdir. Birbirinden farklı ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz tat bırakan çeşit çeşit kahvaltı ürünlerimiz var. İmalatımız olan ürünlerin hepsi organiktir" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, KEİ Dönem Başkanlığı'nı devraldı

2023-07-01 12:54 - Siyaset

Türkiye, Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu üyeliğine seçildi

2023-06-29 00:10 - Siyaset

Deprem oluyor sandı, berberi birbirine kattı

2023-06-30 14:16 - Güncel

Bakan Göktaş, 4 milyar TL’yi geçen yardımların yapıldığını açıkladı

2023-07-01 15:34 - Siyaset

Erdoğan: Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batı'ya öğreteceğiz

2023-06-29 17:57 - Siyaset

İnme hastalığı nedir?

2023-07-04 12:01 - Sağlık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sınırın sıfır noktasında

2023-06-29 00:27 - Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var”

2023-06-27 18:13 - Siyaset

Çocuk Sanat Merkezi’ndeki yaz kurslarına yoğun ilgi

2023-07-03 10:52 - Kültür Sanat

Kenya'da kaza: 51 ölü, 30 yaralı

2023-07-01 20:33 - Dünya

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır