?>

Diyarbakır'da tarım ve hayvancılıkta yeni dönem

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında düzenlenen Tarım Paydaşları Toplantısı'nda tarım ve hayvancılıkta yeni projeler ve hedefler ele alındı.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kentin tarımsal potansiyelini maksimize etmek amacıyla önemli bir girişimde bulunarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Tarım Paydaşları Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda, tarımsal üretim planlaması ve sulama projelerinin tarıma etkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Vali Zorluoğlu, yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın tarımın kalbinde yer alan bir şehir olduğunu bir kez daha vurgulayarak, “Diyarbakır, verimli toprakları ve su kaynaklarıyla tarımın merkezi olma potansiyelini barındırıyor. GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin desteğiyle tarımsal üretimde önemli ilerlemeler kaydediyoruz. İl ve ilçe müdürlüklerimizin üreticilere verdiği eğitimlerle tarımsal verimlilik daha da artıyor,” ifadelerini kullandı.

Sulama Projeleriyle Üretimde Atılım

Vali Zorluoğlu, sulama projelerinin tarım üretimi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, “Kral Kızı, Dicle ve Silvan Barajlarının devreye girmesiyle sulanabilir alanlarımız önemli oranda genişleyecek. Bu durum, tarımsal üretimi iki katına çıkaracak ve çiftçilerimizin gelirini artırırken, bölgeye yeni istihdam fırsatları sunacak,” dedi.

Hayvancılıkta Yeni Hedefler

Toplantıda hayvancılıkla ilgili konulara da değinen Zorluoğlu, Diyarbakır’ın hayvancılık alanındaki potansiyelini daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hayvan ırklarının korunması ve geliştirilmesi, yem üretimi ve hayvan sağlığı konularında önemli adımlar atılacağına vurgu yaptı.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil ve diğer ilgili kurum müdürleri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Dijital bağımlılık inceleme altında!

2024-09-26 10:19 - Bilim ve Teknoloji

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Araç Kontrolden Çıktı Hurdaya Döndü

2024-09-26 15:21 - Diyarbakır

Trabzon için toprak kayması ve heyelan riski uyarısı

2024-09-23 12:17 - Güncel

Yaban hayatı sahalarına havadan kuduz aşılı yemler bırakılıyor

2024-09-26 12:48 - Güncel

Mikati: Uluslararası toplum, israilin katliamları karşısında net bir tavır almalı

2024-09-22 10:38 - Dünya

TOKİ'nin indirim kampanyası başladı

2024-09-23 09:53 - Ekonomi

Evlilik kredisi için özel internet sitesi

2024-09-22 11:30 - Güncel

Japonya'da deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

2024-09-24 07:16 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gece yarısı bir garip kavga

11:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır