?>

Diyarbakır'daki Hisami Apartmanı Davası Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan apartmanda yaşanan 100 kişinin ölümüne ilişkin 2 müteahhit ve 2 arsa sahibinin yargılanması sürüyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hisami Apartmanı'nın yıkılması sonucunda 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak tutuklanan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibinin yargılanması devam ediyor.
Duruşma, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahiplerinden Nurettin Özcan, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldılar. Ancak arsa sahibi Ahmet Özcan ise duruşmada yer almadı. Mağdur müştekiler, depremde binanın enkazında sevdiklerini kaybettiklerini belirterek, şikayetçi oldukları sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında sanıkların tutukluluk halinin devamını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini önerdi. Sanık Korkut, yıkılan binayla hiçbir ilgisinin olmadığını ve suçsuz olduğunu savundu. Uzun süredir tutuklu olduğunu belirterek tahliye talep etti. Diğer sanıklar Meşe ve Özcan da tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, savunmaların ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 24 Eylül'e erteledi.
İddianamede, tutuklu sanıkların, binanın müteahhitleri Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Ahmet Özcan ve Nurettin Özcan'a "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Yerli Tatlarla Karşılaştırma: Nescafe mi, Türk Kahvesi mi?

2024-05-09 16:47 - Diyarbakır

77 ilde Sibergöz-37 operasyonu: 156 gözaltı

2024-05-03 08:36 - Güncel

Hatayspor Kalecisi Erce Kardeşler: 'Zorlu Mücadelede Kaşar Ekmekle Geçiyoruz'

2024-05-06 01:03 - Spor

Ticaret Bakanlığı, illerin ihracat istatistiklerini yayınladı

2024-05-07 09:57 - Güncel

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı

2024-05-05 10:21 - Güncel

Şanlıurfa'da kaçak malzeme ve silah ele geçirildi

2024-05-03 15:52 - Güncel

Mehmet Şimşek, Enflasyon 2026'da tek hanelere düşecek

2024-05-05 05:43 - Ekonomi

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

2024-05-09 10:55 - Güncel

"Gazze katliamına tek bir gürses Sayın Cumhurbaşkanımızın sesidir"

2024-05-06 14:27 - Güncel

Batman'da Anaokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

2024-05-07 11:31 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli ve 2 çocuk tutuklandı

19:27 - Diyarbakır

Şeyhandede Şelalesi’nde Doğaya Bırakılan Çöpler Tepki Çekti

15:42 - Diyarbakır

60 Yıllık Tıp Geleneği Yeni Hekim Adaylarını Bekliyor

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Genç Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine anlamlı destek

13:50 - Diyarbakır

Amedspor-Erzurumspor maçında hakem belli oldu: Bakanlar da tribünde

13:26 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli ve 2 çocuk tutuklandı

19:27 - Diyarbakır

Şeyhandede Şelalesi’nde Doğaya Bırakılan Çöpler Tepki Çekti

15:42 - Diyarbakır

60 Yıllık Tıp Geleneği Yeni Hekim Adaylarını Bekliyor

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Genç Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine anlamlı destek

13:50 - Diyarbakır

Amedspor-Erzurumspor maçında hakem belli oldu: Bakanlar da tribünde

13:26 - Diyarbakır