?>

DİYŞAD 21. Gün Buluşmaları’nda Diyarbakır’ın Tarihi Konuşuldu

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği’nin (DİYŞAD) her ay düzenlediği 21. Gün Buluşmaları’nın 14’üncüsü, Araştırmacı-Yazar Abdülaziz Yatkın’ın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Diyarbakır’ın tarihi, kültürel mirası ve bilinmeyen yönleri ele alındı.

Diyarbakır - 2 ay önce

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) tarafından her ayın 21’inde düzenlenen 21. Gün Buluşmalarının 14’üncüsü, dernek evinde gerçekleştirildi. Aralık ayı buluşmasında, Tarihçi-Yazar Veysi Fida’nın moderatörlüğünde, Araştırmacı-Yazar Abdülaziz Yatkın Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini katılımcılarla paylaştı.
Yoğun ilgi gören programa DİYŞAD yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Soru-cevap formatında ilerleyen etkinlikte, Diyarbakır’ın geçmişten günümüze uzanan tarihi serüveni, kültürel mirası ve kent belleğinde iz bırakan unsurlar ele alındı.

“Diyarbakır Medeniyetler Başkentidir”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Aydın Ak, derneğin uzun yıllardır sürdürdüğü kültürel, sanatsal ve edebi faaliyetlere dikkat çekerek, bu tür buluşmaların kent kültürüne önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Programda konuşan Araştırmacı-Yazar Abdülaziz Yatkın ise Diyarbakır’ın Anadolu’nun en köklü şehirlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Yatkın, “Diyarbakır, tarihi ve kültürel dokusuyla binlerce yıllık birikimi günümüze taşıyan bir şehirdir. Şehrin siyasi tarihinden kültürel mirasına, ekonomik dinamiklerinden kamu yönetimine kadar geniş bir perspektifte ele alınması, Diyarbakır’ın medeniyetler başkenti kimliğini daha da görünür kılmaktadır,” dedi.

Nitelikli Katılım, Zengin İçerik

Etkinliğe DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu ile birlikte Murat Çavaş, Hamza Serçek, Cengiz İldeniz, İbrahim Evirgen, Cihat Toprak, Erhan Pişkin, Serkan Görgülü, Ekrem Çetin, Mehmet Eren ve çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılar, Diyarbakır’ın bilinmeyen yönlerine dair aktarılan bilgilerle kentin kültürel hafızasına ışık tutan bir akşam yaşadı.
Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve katılımcıların karşılıklı sohbetleriyle sona erdi. DİYŞAD’ın düzenlediği 21. Gün Buluşmaları, Diyarbakır’da edebiyat ve kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de vurulan gemilerle ilgili iki ülkeye uyarı

2025-12-17 14:47 - Siyaset

Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti

2025-12-16 18:59 - Siyaset

Cem Küçük Sadettin Saran'dan sonraki büyük isme işaret etti

2025-12-21 14:02 - Asayiş

Esad'ın nerede ve nasıl yaşadığı ortaya çıktı!

2025-12-17 14:43 - Dünya

Sadettin Saran'ın ifade işlemleri tamamlandı

2025-12-21 13:48 - Asayiş

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

2025-12-20 13:00 - Güncel

FETÖ'nün yeğeni Yasir Gülen yakalandı

2025-12-20 11:49 - Asayiş

Yeni İttifak Mı Geliyor! Erbakan 3 Partinin İsmini Saydı

2025-12-18 13:42 - Siyaset

Bülent Tezcan Hakkında Şok İddia! Gerçek Ortaya Çıktı

2025-12-19 15:24 - Siyaset

Kızıldeniz'de Tehlikeli Kaza: Savaş Jeti Denize Düştü

2025-12-18 13:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır