?>

DİYŞAD’tan Şiirle Taçlanan Kütüphaneler Haftası Etkinliği

Diyarbakır’da 61. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiir Dinletisi”, Ahmed Arif Edebiyat Müze Evi’nde edebiyatseverleri buluşturdu. DİYŞAD’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, birbirinden etkileyici şiirler büyük beğeni topladı.

Diyarbakır - 8 ay önce

Ülke genelinde “Üreten Kütüphaneler” temasıyla kutlanan 61. Kütüphaneler Haftası kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Etkinliklere üç farklı alanda aktif katkı sağlayan Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD), en çok sorumluluk üstlenen sivil toplum kuruluşu olarak dikkat çekti.
13 Nisan 2025 Pazar günü saat 15.00’te Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DİYŞAD’ın iş birliğinde Ahmed Arif Edebiyat Müze Evi’nde gerçekleştirilen “Şiir Dinletisi” büyük ilgi gördü. Edebiyatseverlerin yoğun katılım gösterdiği dinletide, Diyarbakır’ın farklı ilçelerinden gelen şair ve yazarlar kendi kalemlerinden çıkan veya unutulmaz şiirleri seslendirdi.

Yoğun Katılım Dikkat Çekti

Etkinliğe DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Aydın Ak, İcra Heyeti Başkanı Veysi Fida, Başkanvekili Hüseyin Acar, Başkan Yardımcısı İhsan İpek ile birlikte çok sayıda DİYŞAD üyesi ve şiir dostu katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri, Ahmed Arif Müze Evi çalışanları ve çok sayıda edebiyat gönüllüsü de programda yer aldı.

Duygular Şiirle Dile Geldi

Sunuculuğunu Ali İşler’in üstlendiği dinletide açılış konuşmasını yapan DİYŞAD Başkanı Av. Aydın Ak, şiirin toplumların ruhunu besleyen en önemli sanat dallarından biri olduğunu vurgulayarak, genç kuşaklara edebiyat sevgisinin aşılanmasının önemine dikkat çekti. Ak, “Bir milletin geleceği, genç nesline kazandırdığı değerlerle şekillenir. DİYŞAD olarak kültürel kalkınmaya sunduğumuz katkıyı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İşte Programda Yer Alan Şair ve Şiirler:

Ahmet Karaduman – Bu Zindan, Bu Kırgın Bu Can Pazarı (Ahmed Arif)
Zübeyde Karaman – Şaşırdım Kaldım İşte (Bülent Yavuz Bakiler)
Cemile Erel – Yorgun Düşlerim (Kendi Şiiri)

Hüseyin Acar – Firkat (Kendi Şiiri)

Ebru Begüm – Dalgınım (Kendi Şiiri)
Hatice Kübra Toprak – Acıyor (Turgut Uyar)
İhsan İpek – Yağmur su (Kendi Şiiri)

Mehmet Kaymak – Anadolu (Ahmed Arif)

Recep Özoğul – Sevgili (Kendi Şiiri)
Selim Kaplan – Ona Yanarım (Kendi Şiiri)
Ali İşler – Anlatsam Anlar (Yaman Karaca)
Program boyunca okunan şiirler salondan büyük alkış aldı. Etkinlik, şiirlerin yankıları arasında toplu hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu. DİYŞAD, edebiyata olan katkısı ve kültürel etkinliklerdeki öncülüğü ile bir kez daha takdir toplarken, şiir dolu bu anlamlı buluşma Diyarbakır’ın kültür hayatına önemli bir iz bıraktı.
Haftanın Öne Çıkanları

Düzce'de Siyer yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2025-04-10 10:17 - Bilim ve Teknoloji

Öldükten Sonra İnsan Ne Oluyor? Bilim ve Din Ne Diyor?

2025-04-08 13:49 - Bilim ve Teknoloji

iOS 19 ile Neler Değişecek?

2025-04-08 14:02 - Bilim ve Teknoloji

Yapay Zeka Yükseliyor Meslekler Tehlikede mi?

2025-04-08 15:34 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Nostalji Dolu Kafe

2025-04-13 16:20 - Diyarbakır

Diyarbakır'da piknik yapılacak en güzel doğal alanlar

2025-04-08 14:44 - Diyarbakır

Amedspor, Manisa FK Deplasmanında: İlk 11'ler açıklandı mı?

2025-04-08 17:53 - Spor

Diyarbakır'da Silahlı Çatışma

2025-04-08 21:49 - Diyarbakır

Çılgın Sayısal Loto'da 756 Milyon TL Kime Çıktı?

2025-04-10 09:46 - Güncel

Diyarbakır'daki silahlı kavgada hayatını kaybeden Psikiyatri Doktoru toprağa verildi

2025-04-09 10:54 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kına Geceleri Sessizce Kayboluyor

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır