?>

Doğa bilinci aşılanıyor

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Karadeniz’den Akdeniz’e, İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya kadar uzanan geniş coğrafyada farklı orman tiplerinin geliştiğini bildirdi.

Güncel - 4 ay önce

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirilen "Türkiye’nin Ağaçları ve Çalıları Konferansı ve Keşif Gezisi Etkinliği" ile tamamlandı.

Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Evren Kara, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Türk, Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy ile Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Engin Eroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Yılmaz Türk, Orman Haftası’nın doğa bilincinin artırılması ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre anlayışının kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak programa katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Necmi Aksoy ise Türkiye’nin coğrafi konumu ve jeolojik yapısının biyolojik çeşitlilik açısından eşsiz bir zenginlik sunduğunu dile getirerek konuşmasına başladı. Anadolu’nun farklı iklim kuşaklarının kesişiminde yer almasının, çok sayıda bitki türünün bir arada bulunmasına imkân sağladığını ifade eden Prof. Dr. Necmi Aksoy, Türkiye’deki orman ekosistemlerinin farklı iklim koşularına bağlı olarak çeşitlilik gösterdiğini, Karadeniz’den Akdeniz’e, İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya kadar uzanan geniş coğrafyada farklı orman tiplerinin geliştiğini belirtti.

Konuşmasında botanik bahçelerinin önemine de değinen Prof. Dr. Aksoy, botanik bahçelerinin yalnızca bitki koleksiyonlarının sergilendiği alanlar olmadığını; aynı zamanda bilimsel araştırmaların yürütüldüğü, biyolojik çeşitliliğin korunduğu ve toplumda doğa bilincinin geliştirildiği önemli merkezler olduğunu belirtti. Botanik bahçelerinin, nesli tehlike altında olan türlerin korunması, tohum bankalarının oluşturulması ve doğa eğitiminin yaygınlaştırılması açısından kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Etkinliğin devamında, Düzce Üniversitesi Anaokulu öğrencilerinin katılımıyla botanik bahçesinde keşif gezisi gerçekleştirildi. Doğayla doğrudan temas kuran minik öğrenciler, bitki türlerini yerinde gözlemleme imkanı bulurken, öğrencilerin yoğun ilgisi ile ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da ekmek tarifesi güncellendi

2026-03-26 11:24 - Diyarbakır

“Diyarbakır Silvan’da Sağanak Felaketi: 11 Köy Yolu Çöktü, Ulaşım Kesildi!”

2026-03-22 14:45 - Bölge

Fırtına ve Sağanak Hayatı Felç Etti...

2026-03-22 13:31 - Bölge

Batman’da Heyelan Alarmı: Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

2026-03-22 13:18 - Bölge

Güneydoğu’da Sarı Alarm

2026-03-26 16:52 - Bölge

Lice’de Felaket Gibi Yağış: Köprüler Sulara Gömüldü, Vatandaşlar Mahsur Kaldı

2026-03-22 13:17 - Bölge

Bayram dönüşü otobüs biletlerine zam

2026-03-25 11:45 - Bölge

Şanlıurfa’da Kaçakçılık Operasyonu

2026-03-28 15:32 - Bölge

Siyaset kulislerini sallayan iddia

2026-03-23 12:09 - Siyaset

DEVA Partisi’nden istifa etmişlerdi: İki isim CHP’ye geçiyor!

2026-03-27 11:18 - Siyaset

İlgili Haberler

Köylülerin ürettiği peynir coğrafi işaret tescili aldı

08:58 - Güncel

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Milas’ta yaban domuzları futbol sahasını mesken tuttu

11:33 - Güncel

Akçakoca’da yaban domuzu sürek avı yapılacak

11:34 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır