?>

Doğadan topladığı dalları sanat eserine dönüştürüyor

Yozgat’ta kuş, kurt, aslan, leopar gibi hayvan figürlerini ceviz ve gürgen dallarına işleyerek birbirinden değişik ve farklı özelliklere sahip baston ve asa üreten Müslüm Bükücü, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 30 yaşındaki Müslüm Bükücü, hayvan otlatırken doğada bulduğu ceviz ve gürgen dallarını çeşitli motiflerle süsleyerek birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkarıyor. Herhangi bir eğitim almadan, sosyal medyadan izlediği videolarla baston ve asaların sap kısımlarına kurt, kuş, aslan, yılan gibi hayvanların figürlerini işleyen Bükücü, bu eserleri törpü, keski ve çekiç kullanarak yapıyor. El emeği göz nuru ürünleri, işlemesi ve ağacın kalitesine göre değişen fiyatlarla meraklılarına sunan Bükücü, şehir içi ve şehir dışından da sipariş alıyor.

Baston yapımı için ceviz, gürgen ve kızılcık ağaçlarının dallarını tercih ettiğini anlatan Bükücü, “Bu işe hobi olarak başladım. Şu anda profesyonelliğe doğru gidiyorum. Masa üstü isimlik, baston, asa yapıyorum. Kurt, kuş, aslan, leopar çeşitleriyle baston ve asalarımızı çeşitlendirdik. Sosyal medyadan bu işi yapan ustaları izleyerek öğrendim. Bu işin okulunu okuyup eğitimini almadım. Kendi kendimi deneyerek bu işi ilerlettim. Şu anda bir hayli yoğun siparişimiz var, siyasilere, il dışına birçok yere bu ürünleri gönderdim. Türkiye’nin her noktasına bu ürünleri gönderdim, şehir içi ve dışı satışlarımız var” dedi.

Köyde hayvancılıkla uğraştığını ve boş vakitlerini baston ve asa yaparak geçirdiğini de belirten Bükücü, “Hayvancılıkla uğraşıyorum, boş vakitlerde, çay ve yemek molasında bu işle uğraşıyorum. Tamamen bunlar el emeği tek tek her köşesine dokunarak yapıyorum, herhangi bir makine kullanmıyorum. Bu ürünlerin desteklenmesini istiyorum. Destek görürsem daha güzel ürünler çıkaracağıma inanıyorum. Elimizdeki kısıtlı imkanlarla ancak bu kadar yapabiliyorum.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı'da yaşam boyu ilkyardım etkinliği düzenlendi

2022-09-11 14:20 - Sağlık

Diyarbakır'da 8 asırlık güneş saati zamanı göstermeye devam ediyor

2022-09-08 11:46 - Kültür Sanat

Muskada 2 polise suikast planı çıktı

2022-09-07 13:25 - Güncel

Ne buldularsa çaldılar

2022-09-10 09:57 - Güncel

Eren Abluka operasyonlarında 2 terörist daha etkisiz hale getirildi

2022-09-08 09:37 - Güncel

Bin yıllık 'Alparslan Sikkesi' Ahlat Müzesi'nde ziyarete açıldı

2022-09-08 10:48 - Kültür Sanat

Beslenme ve egzersiz ‘irritable bağırsak sendromu’ şikayetlerini hafifletiyor

2022-09-10 09:57 - Sağlık

Sosyal konut projesiyle fiyatların sabitlenmesi bekleniyor

2022-09-12 14:56 - Ekonomi

Bakan Kirişci: "Yeni bir yüzyıl başlayacak ve bu yüzyılın adı da ’Türkiye yüzyılı’ olacak"

2022-09-09 14:05 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da Sancaklı liderlerle görüştü

2022-09-07 19:35 - Siyaset

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır