?>

Doğal gazın verilmediği Yükselova'da maske geri döndü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğal gazın bu sene de verilmemesinden dolayı kullanılan kömürden kaynaklı yaşayan hava kirliliği sonucu vatandaşlar maske takmaya başladı.

Sağlık - 3 yıl önce

Yüksekova’da kış mevsimiyle birlikte kullanımı artan kalitesiz kömür nedeniyle gökyüzünü duman kaplaması vatandaşları kara kara düşündürüyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle binalarda yakılan kömürün dumanı ilçenin havasını kirletirken, vatandaşlar ise korona virüs dönemindeki gibi tekrar maskelerini takmaya başladı. Yüksekovalı vatandaşlar, kirli havadan kurtulmak için yetkililere seslenerek, doğal gazın bir an önce evlere verilmesini istedi. Pınar Duman isimli vatandaş, Yüksekova’da hava kirliliğinin çok fazla olduğunu belirterek, “İnsanlar pandemiden dolayı hastanelere gitmiyordu, bu hava kirliliğinden dolayı hastanelere gidiyor. Bu hava kirliliğinden dolayı zehirleniyoruz. Bu kalitesiz kömürün Yüksekova’da kullanması, şehrimizin temiz havasını bitirmiş durumdadır. Muhakkak doğal gaz Yüksekova’ya gelmelidir. Yetkililerden bu konuyu çözmelerini istiyoruz'' dedi.

Erdinç Düzen isimli vatandaş da bu sene Yüksekova’da kullanılan kömürün kalitesiz olduğunu belirterek, “Geçen gün hastaneye gittim. İnanın pandemi döneminde bu bölgede bu kadar hastalık yoktu. Umut ediyoruz ki bir an önce doğal gaz gelir, biz de bu kirli havadan kurtuluruz. Özellikle akşam ve sabahları kentin semasını kömür dumanı sis şeklinde kaplıyor” ifadelerini kullandı.
Nasır Uğur ise 6 ay boyunca sürecek kirli havadan dolayı maske takmak zorunda kalacaklarını söyleyerek, “Özellikle bu havadan çocuklar etkilenmiş durumda. Biz bu konuda ricada buluyoruz, artık yetkililer çözüm bulsunlar. Artık doğal gazımızı istiyoruz. Çünkü bu kirli hava çok kötü şeylere mal olabilir. Bir an önce önüne geçilmelidir” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Bölgenin 2'inci AVM'si yıkıldı

2023-12-17 12:39 - Diyarbakır

Perakende satış hacmi yıllık yüzde 13,7 arttı

2023-12-13 10:43 - Ekonomi

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 40'a dayandı

2023-12-11 12:18 - Güncel

Siyonist işgal rejiminden "beyaz fosfor bombası" itirafı

2023-12-12 06:42 - Güncel

Ehliyetsiz sürücünün kullandığı motosiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı

2023-12-13 14:49 - Asayiş

Cizreli öğrenciler Yerli Malı Haftasını TOGG ile kutladı

2023-12-15 14:35 - Ekonomi

Lüks cip küle döndü

2023-12-13 14:34 - Asayiş

Dev tekstil fabrikası Cizre'de geçim kaynağı oldu

2023-12-17 12:56 - Bölge

Asgari ücrette ilk toplantı bügün yapılacak

2023-12-11 00:14 - Ekonomi

Eğitime kar engeli

2023-12-13 12:57 - Bölge

İlgili Haberler

Çocuklarda kış enfeksiyonlarına karşı hijyen ve beslenmeye dikkat

11:36 - Sağlık

Anne adaylarına doğuma hazırlık eğitimi veriliyor

09:49 - Sağlık

BDH’de yaşlılara yönelik bilgilendirme yapıldı

09:53 - Sağlık

Kadınlarda rutin kontroller hayat kurtarıyor

10:57 - Sağlık

Kalp sağlığında yeni tehlike

10:54 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Gazze konferansı: Çözüm ümmetin birliğinde

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Para Vermeyin Çağrısı

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te bulamaç geleneği festivalle yaşatıldı

14:34 - Diyarbakır

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valiliği’ne ziyaret

14:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmenevi müdürlerini buluşturan seminer

14:22 - Diyarbakır