?>

Dolandırıcılar, MS hastası Sevgi öğretmene de acımadı

Asayiş - 1 yıl önce

Antalya Manavgat’ta anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Sevgi Toros Gazi, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Multiple Skleroz (MS) hastası Sevgi öğretmen, adına kredi çekildiğini söyleyen kişilere verdiği bilgi ve onay kodu sonucu, banka hesaplarından 500 bini kredi, 200 bin lirası da birikimi olmak üzere toplamda 700 bin lira dolandırıldı.
Manavgat’ta bulunan bir devlet okulunda anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan evli ve 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Sevgi Toros Gazi, telefon dolandırıcıların son kurbanlarından birisi oldu. MS hastalığının yanı sıra tansiyon ve şeker hastası da olan görevine elindeki baston yardımıyla gelen Sevgi öğretmeni, bankacı olarak tanıtıp telefonla arayan dolandırıcılar, banak hesaplarında bir hareket olduğunu ve adına kredi çekildiğini söyledi. Sevgi öğretmene, işlemi kendisi yapmıyorsa durdurulabileceğini ileten dolandırıcılar, bilgi ve onay kodu istedi. Paniğe kapılan öğretmen, verdiği bilgiler sonrası ise hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıcılar Sevgi öğretmenin 2 ayrı banka hesabından 500 bin lira kredi ve 200 bin lira değerindeki döviz birikimini kendi hesaplarına aktardı.

"Kredileri ödemem mümkün değil"

Olayı anlatan Sevgi Öğretmen "Dün dersim yoktu. Arkadaşlarımla birlikte alacağımız bir eğitim için okula geldim. Arkadaşlarımın derslerinin bitmesini beklerken cep telefonum çaldı. Telefondaki bayan, bir bankanın Ankara Mamak şubesinden benim adıma yüklü miktarda kredi çekilmekte olduğunu, eğer bu işlem bilgim dışında yapılıyorsa bana yardımcı olacağını ve kredi çekimini engelleyeceğini söyledi. Yaklaşık 35 dakika telefonla görüştük. Bu süreçte beni Ankara’daki bankada görevli olduğunu belirttiği bir kişiye de bağladı. Telefonuma gelecek şifreleri kendilerine bildirmemi istedi. Telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığımı anladım. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Benim evime sadece benim maaşım giriyor. Benim çekilen kredileri ödemem mümkün değil" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

Öldükten Sonra İnsan Ne Oluyor? Bilim ve Din Ne Diyor?

2025-04-08 13:49 - Bilim ve Teknoloji

Düzce'de Siyer yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2025-04-10 10:17 - Bilim ve Teknoloji

iOS 19 ile Neler Değişecek?

2025-04-08 14:02 - Bilim ve Teknoloji

Yapay Zeka Yükseliyor Meslekler Tehlikede mi?

2025-04-08 15:34 - Bilim ve Teknoloji

Aybüke Pusat Teşkilat dizisinden neden ayrıldı, yerine kim geçti?

2025-04-06 11:12 - Kültür Sanat

Dicle'de feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2025-04-04 16:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da “Kral Yolu” Turizme Açılıyor: İlk yürüyüş Vali Zorluoğlu’ndan

2025-04-09 19:30 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bingöl’de çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı

00:05 - Asayiş

Kaybolan yaşlı kadın her yerde aranıyor

00:06 - Asayiş

FETÖ üyesi ihraç astsubay yakalandı

00:18 - Asayiş

14 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

00:23 - Asayiş

Görkem Duman tutuklandı

00:51 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’dan Medya Dünyasına Güçlü Çağrı

03:41 - Diyarbakır

Çeşmenin Sırrı Herkesi Şaşırttı

03:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kahvehane Önünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

22:44 - Diyarbakır

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır