?>

Dolandırıcılar, MS hastası Sevgi öğretmene de acımadı

Asayiş - 11 ay önce

Antalya Manavgat’ta anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Sevgi Toros Gazi, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Multiple Skleroz (MS) hastası Sevgi öğretmen, adına kredi çekildiğini söyleyen kişilere verdiği bilgi ve onay kodu sonucu, banka hesaplarından 500 bini kredi, 200 bin lirası da birikimi olmak üzere toplamda 700 bin lira dolandırıldı.
Manavgat’ta bulunan bir devlet okulunda anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan evli ve 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Sevgi Toros Gazi, telefon dolandırıcıların son kurbanlarından birisi oldu. MS hastalığının yanı sıra tansiyon ve şeker hastası da olan görevine elindeki baston yardımıyla gelen Sevgi öğretmeni, bankacı olarak tanıtıp telefonla arayan dolandırıcılar, banak hesaplarında bir hareket olduğunu ve adına kredi çekildiğini söyledi. Sevgi öğretmene, işlemi kendisi yapmıyorsa durdurulabileceğini ileten dolandırıcılar, bilgi ve onay kodu istedi. Paniğe kapılan öğretmen, verdiği bilgiler sonrası ise hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıcılar Sevgi öğretmenin 2 ayrı banka hesabından 500 bin lira kredi ve 200 bin lira değerindeki döviz birikimini kendi hesaplarına aktardı.

"Kredileri ödemem mümkün değil"

Olayı anlatan Sevgi Öğretmen "Dün dersim yoktu. Arkadaşlarımla birlikte alacağımız bir eğitim için okula geldim. Arkadaşlarımın derslerinin bitmesini beklerken cep telefonum çaldı. Telefondaki bayan, bir bankanın Ankara Mamak şubesinden benim adıma yüklü miktarda kredi çekilmekte olduğunu, eğer bu işlem bilgim dışında yapılıyorsa bana yardımcı olacağını ve kredi çekimini engelleyeceğini söyledi. Yaklaşık 35 dakika telefonla görüştük. Bu süreçte beni Ankara’daki bankada görevli olduğunu belirttiği bir kişiye de bağladı. Telefonuma gelecek şifreleri kendilerine bildirmemi istedi. Telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığımı anladım. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Benim evime sadece benim maaşım giriyor. Benim çekilen kredileri ödemem mümkün değil" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Öldükten Sonra İnsan Ne Oluyor? Bilim ve Din Ne Diyor?

2025-04-08 13:49 - Bilim ve Teknoloji

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

Düzce'de Siyer yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2025-04-10 10:17 - Bilim ve Teknoloji

iOS 19 ile Neler Değişecek?

2025-04-08 14:02 - Bilim ve Teknoloji

Yapay Zeka Yükseliyor Meslekler Tehlikede mi?

2025-04-08 15:34 - Bilim ve Teknoloji

Aybüke Pusat Teşkilat dizisinden neden ayrıldı, yerine kim geçti?

2025-04-06 11:12 - Kültür Sanat

Dicle'de feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2025-04-04 16:23 - Diyarbakır

Çılgın Sayısal Loto'da 756 Milyon TL Kime Çıktı?

2025-04-10 09:46 - Güncel

İlgili Haberler

17 yaşındaki şüpheli tutuklandı

11:20 - Asayiş

AVM’de iki grup arasında kavga: Güvenlik müdahale etti

11:21 - Asayiş

Otomobil sürücüsü motosikletliye copla saldırdı

11:22 - Asayiş

Bir ayda 16 kişi trafik kazalarında yaralandı

11:11 - Asayiş

Kuskunkıran Tüneli çıkışında feci kaza: 2 kişi hayatını kaybetti, 5 yaralı

21:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır Kocaköy’de Tır Otomobilin Üzerine Devrildi: Faciadan Dönüldü

19:56 - Diyarbakır

Kayapınar’da Enerji Trafosu Alevlere Teslim Oldu

16:49 - Diyarbakır

Hazro Belediyesi’nden Ramazan’da 1000 Aileye Gıda Desteği

16:39 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan Net Galibiyet

16:38 - Diyarbakır

Devegeçidi Barajı’nda Kontrollü Su Tahliyesi Başlatıldı

15:58 - Diyarbakır