?>

Dört ’Can’ daha sıcak yuvasına kavuştu

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde bulunan 3 kedi ve 1 köpek yeni sıcak yuvasına kavuştu.

Güncel - 2 yıl önce

2009 yılından bugüne 13 bin 91 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede merkezde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek daha sıcak yuvaya kavuştu.
"Bugün de bir köpek yavrusu sahiplendim, ismini de Ponçik koydum"
Bir köpek yavrusunu sahiplenen Tülin Onar, “Buranın olması benim için çok büyük bir avantaj. Buradan devamlı kedi-köpek sahipleniyorum. Genelde engeli olanları sahipleniyorum ve kendimi de mutlu hissediyorum. Bugün de bir köpek yavrusu sahiplendim, ismini de Ponçik koydum. Tedavileri başladı. Bana burada çok yardımcı oluyorlar. Bir yaşam kurtarmak bence en büyük cennetliktir. Tepebaşı Belediyesinin bu konudaki çalışmalarını da çok beğeniyorum. Barınak çok temiz, çok duyarlılar. Barınak denilince akla gelen o çirkinlik burada kesinlikle yok. Tertemiz, medeni, uygarca bakılan yerler burası” dedi.
“Buradan herkese ‘Satın Alma Sahiplen’ diyorum”
Konuşmasında ’Satın alma sahiplen’ çağrısında bulunan Nurdan Kılıç, “Köyde bulunan 4 kardeşten birini ben sahiplendim, birini farklı bir arkadaşımız sahiplendi, ikisini de başka bir arkadaş sahiplendi. İsmi Bıdık. Ailemizin bir üyesi oldu. Buradan da herkese çağrı yapmak istiyorum. ‘Satın Alma Sahiplen’ diyorum. Çünkü herkes bu konuda hem fikir. Sokaklarda sahiplenmeyi bekleyen çok can var. Tepebaşı Belediyesi ile sürekli iletişim halindeyiz. Gördüğüm hayvanlar için sürekli yönlendiriyorum. Ben sonuna kadar güveniyorum Tepebaşı Belediyesi’nin barınağına. Hepsinden Allah razı olsun. Bu yürek işi. Hepsi canı gönülden savaş veriyorlar” diye konuştu.
“Bulut ile çok mutluyuz, bize enerji kattı”
Ali Sırca, “Biz Bulut’u Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nden aldık. Bize enerji kattı. Onunla vakit güzel geçiyor. Kısaca satın alma sahiplen diyorum” ifadelerini kullandı.
“Yuvaya ihtiyacı olan çok kedi köpek var”
Ayşe Demirel ise, konuşmasında şu sözleri kaydetti:
“Çok mutluyuz, sahipleniyoruz. Herkesi de bekliyoruz. Burada yuvaya ihtiyacı olan çok kedi köpek var. Aşıları yapılıyor, takibi yapılıyor. İstediğiniz her şey burada mevcut. Parayla almak yerine sahiplenmek daha iyi. Tepebaşı Belediyesinin bu yöndeki çalışmaları da çok beğeniyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar. Arkadaşlar çok güzel ilgileniyorlar ve gece gündüz bakıyorlar."
Tepebaşı Belediyesi yetkilileri tarafından aşıları tamamlanan canların bakımıyla ilgili de bilgi verildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 12 yeni daire başkanı ve 2 yeni genel sekreter

2024-04-16 12:24 - Diyarbakır

Tehlikesi gerçek, Zekası yapay: SimSimi Robotu!

2024-04-16 13:20 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Uraloğlu: 330 bin siber saldırı tespit edildi

2024-04-13 13:35 - Bilim ve Teknoloji

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, Diyarbakır sakinlerini uyardı: 4 İlçede Elektrik Kesintisi!

2024-04-15 13:30 - Diyarbakır

MİT Başkanı Kalın, İsmail Heniyye ile görüştü

2024-04-15 07:18 - Güncel

Zeka Testleri Merkezi açıkladı: Diyarbakır kaçıncı sırada!

2024-04-15 15:22 - Güncel

Minik Ertan’dan Başkan Zencirci’ye şiir sürprizi

2024-04-18 09:28 - -

Keklik avına 122 bin 630 lira ceza

2024-04-16 15:10 - Güncel

Okullar pazartesi günü açılıyor

2024-04-13 10:22 - Eğitim

Muğla açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

2024-04-15 09:30 - Güncel

İlgili Haberler

Ağaç gövdesinden kilolarca bal çıktı

10:52 - Güncel

Sanal pazar sayesinde satışlarını 2 katına çıkardı

10:01 - Güncel

İncirliova’da ulaşımı kolaylaştıracak köprü hizmete açıldı

10:15 - Güncel

Aydın’da masallar çocuklar için sahneye taşındı

10:15 - Güncel

Haziran böceğiyle mücadele sürüyor

11:31 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da sıcaktan bunalan çocukların Anzele’de serinleme mesaisi

12:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Teknoloji Mağazası Açılışında İndirim İzdihamı

11:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da barış havası turizme yansıdı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 2 grubun kavgası polis gelince bitti

11:25 - Diyarbakır

Diyarbakır - Çınar Yolunda Can Pazarı: 2 Ölü 6 Yaralı

11:08 - Diyarbakır