?>

Eğil’in doğasına nefes: Yürüyerek temizlediler, tarihi keşfettiler

AKAD Arama ve Kurtarma Derneği, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverleri bir araya getirerek Eğil’de örnek bir etkinliğe imza attı. “Doğayla İç İçe; Trekking ve Temizlik” temasıyla düzenlenen etkinlik, hem çevre duyarlılığı hem de tarihî ve doğal alanların korunmasına katkı sağladı.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır merkezli Telsiz Radyo Amatörleri, Arama, Kurtarma, Afet Haberleşme ve Doğa Sporları Derneği (AKAD) tarafından düzenlenen etkinlik, Eğil Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşti. Etkinliğe vatandaşların yanı sıra gönüllüler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

BELEDİYE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK VERDİ

 

Etkinliğin organizasyonunu yürüten AKAD Başkanı Kenan Özgüven’e, Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ile Orman İşletme Müdürü Davut Ayyüz ve Müdür Yardımcısı Kemal Doğan da destek verdi. Orman İşletme Müdürlüğü, üç personelini sahada görevlendirirken, Eğil Belediyesi ulaşım, kahvaltı ve öğle yemeği ikramlarını üstlendi.

 

Sabah saat 08.30’da Eğil’den hareket eden iki minibüs dolusu katılımcı, ilk olarak Hz. Zülküf ve Hz. Elyasa peygamberlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Ardından, tarihi Kral Yolu ve Cam Köprü güzergahında trekking yürüyüşüne geçildi. Katılımcılar yürüyüş boyunca çevreye atılan çöpleri toplayarak doğaya duyarlılık konusunda farkındalık oluşturdu.

 

TEMİZLİK, ZİYARET VE TEKNE TURU BİR ARADA

 

Etkinlik süresince toplanan çöpler, Eğil Belediyesi ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen atık toplama alanlarına taşındı. Öğle yemeğinde belediyenin ikramı olan ciğer ve ayran, doğaseverlerin enerjisini tazeledi. Günün ilerleyen saatlerinde katılımcılar, Asur Kral Mezarları ve tarihi taş merdivenleri ziyaret ederek bölgenin kültürel zenginliklerini de yerinde görme imkânı buldu.

 

Etkinliğin en özel anı ise tekne turu oldu. Katılımcılar, baraj gölü üzerindeki bu tur sayesinde Eğil’in eşsiz doğal güzelliklerini ve tarihî dokusunu yakından görme fırsatı yakaladı.

 

“DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM” ÇAĞRISI

 

AKAD Başkanı Kenan Özgüven, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu anlamlı etkinliğe destek veren Eğil Belediye Başkanımız Sayın Fırat Seydaoğlu’na, Orman İşletme Müdürümüz Davut Ayyüz ve Müdür Yardımcısı Kemal Doğan’a, zabıta amiri Ayhan Gün’e ve emeği geçen tüm personele, gönüllülere ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu yürüyüş hem doğayı koruma bilinci hem de tarihi mekânların tanıtımı açısından büyük önem taşıdı. Herkesi doğa yürüyüşlerine katılmaya ve çevresine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Tersine Göç Sağlayan Firma, 10 Ülkeye İhracat Yapıyor

2025-04-27 11:24 - Diyarbakır

Hem şifa hem de lezzet kaynağı: Soryaz bitkisi

2025-04-29 14:30 - Bölge

Diyarbakırlılara sahte gözlük uyarısı

2025-05-01 11:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aniden Bastıran Fırtına Çatı Uçurdu, Araç Zarar Gördü

2025-05-01 15:38 - Diyarbakır

Şirinler Ana Okulunun performansı tam not aldı

2025-04-28 15:26 - Diyarbakır

Dünyada sadece İtalya'da ülkemizde ise Diyarbakır'da var

2025-04-28 11:53 - Diyarbakır

Drone Eğitimi Faciaya dönüştü

2025-04-29 12:40 - Dünya

TikTok fenomeni Tayfur Birtane, simit tezgâhını hayra dönüştürdü

2025-05-03 20:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İşçiler 1 Mayıs'ı Hem Çalışarak Hem Halayla Kutladı

2025-05-01 12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da takla atan araçta sıkışan şahıs, zorlukla kurtarıldı

2025-04-27 13:37 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır