?>

Eksi 25 derecedeki suya girip yüzdüler

Bitlis Beşminare Akademi Düşünce Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenliği"nde eksi 25 derecede yüzdüler.

Bölge - 3 yıl önce

Yaz aylarında bile insanların girmeye cesaret edemediği buz gibi havuza, kışın dondurucu soğuğunda girilerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenliği" öncesi yosun tutan havuz temizlendi. Etkinliğe katılanlar yağan metrelerce kara ve soğuğa aldırış etmeden suya girdiler.
Bitlis merkezde bulunan ve halk arasında "Altun Kalbur" olarak tabir edilen yaklaşık 700 yıllık havuzda farklı görüntüler oluştu.
Türkiye'nin en fazla kar alan illerin başında gelen Bitlis'te, farkındalık oluşturmak için havuza girerek yüzdüler. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile buz gibi suyundan dolayı insanların girmeye cesaret edemediği havuza, kışın dondurucu soğuğunda girdiler.
Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, etkinliğin Bitlis’in tanıtımına katkı sunduğunu belirtti.
Durer, "7'nci Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri'ni bugün icra edeceğiz. Dünyanın her yerinde soğuk sularda yüzme gittikçe popülerleşen bir aktivite haline gelmektedir. Biz de Bitlis’in karına kışına, akarsularına, bütün coğrafi güzelliklerine dikkat çekmek için her yıl bu etkinliği icra ediyoruz. Ancak geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşadığımız deprem faciasından ötürü ara vermiştik. Bu yıl yedincisini yapmak nasip oldu." dedi.
Etkinliğe İstanbul’dan katılan Şerif Fırat, "Ben daha önce yazın birkaç sefer girdim bu suya. Ama kışın hiç girmemiştim. 7’ncisi düzenlenen etkinlikte suya girmek nasip oldu. Bitlis’in tanıtımına bizim de bir katkımız olsa ne mutlu bize. Yazın çok soğuktu, kışın ilk defa gireceğim." diye konuştu.
Etkinlik, katılan yüzücülere kupalarının verilmesiyle sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Boran Et Diyarbakır’dan tüm Türkiye'ye kırmızı et satıyor

2024-01-23 00:46 - Ekonomi

Sosyal medyada doğru bilgiye ulaşmak zorlaştı

2024-01-22 10:15 - Bilim ve Teknoloji

İhtisas üniversiteleri marka olmak için yarışıyor

2024-01-24 16:40 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Kacır: En önemli hedeflerimizden biri uzay sanayini geliştirmek

2024-01-24 11:20 - Bilim ve Teknoloji

Teknolojik aletlerin kullanılması ders başarılarını çok etkiliyormuş

2024-01-21 11:35 - Bilim ve Teknoloji

İşte Sosyal medyanın yan etkileri?

2024-01-23 17:11 - Bilim ve Teknoloji

FAA'dan Boeing 737 MAX 9 açıklaması

2024-01-25 09:36 - Bilim ve Teknoloji

Ülke genelinde hava bugün nasıl olacak?

2024-01-22 07:37 - Güncel

Eşini öldürdü, "kafam güzeldi, hatırlamıyorum" dedi

2024-01-25 16:26 - Asayiş

Diyarbakır'da 2 kişi tutuklandı.

2024-01-26 10:25 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır