?>

El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

Çayırova’da kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergileyerek görücüye çıkardı. Kadınların başarısına değinen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, "Her biri ayrı bir yetenek, ayrı bir el becerisi olan bu ürünler, ilçemizdeki kadınların üretkenliğinin, azminin ve sanatla buluşan emeğinin en güzel örneği" dedi.

Güncel - 1 yıl önce

Çayırova’da kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergileyerek görücüye çıkardı. Kadınların başarısına değinen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, "Her biri ayrı bir yetenek, ayrı bir el becerisi olan bu ürünler, ilçemizdeki kadınların üretkenliğinin, azminin ve sanatla buluşan emeğinin en güzel örneği" dedi.

Çayırova Belediyesi’nin bilgi evlerinde yer alan meslek-sanat edindirme kurslarında eğitim alan kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı. Çayırova Belediyesi 2024-2025 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi Yıl Sonu El Sanatları Sergisi, bugün düzenlenen törenle ziyarete resmen açıldı. 15-18 Mayıs tarihleri arasında, saat 09.00 ile 18.30 arasında ziyaret edilebilecek sergide; dikiş, örgü, iğne oyası, el nakışı, el sanatları, resim ve pastacılık alanlarında eğitim alan kursiyerler, sene boyunca ortaya koydukları el emeği göz nuru eserleri sergiliyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, kent protokolü, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
"İlçemizdeki kadınlarımızın üretkenliğinin, azminin ve sanatla buluşan emeğinin en güzel örneği"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, "Belediyemiz Bilgi Evleri kursiyerlerimizin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan El Sanatları Sergimizi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezimizde açmanın gururunu yaşıyoruz. Her biri ayrı bir yetenek, ayrı bir el becerisi olan bu ürünler; ilçemizdeki kadınlarımızın üretkenliğinin, azminin ve sanatla buluşan emeğinin en güzel örneği. Başta kursiyerlerimiz olmak üzere, emeği geçen tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Sanata, emeğe ve kadının gücüne değer veren bir Çayırova için çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin 8 noktasında bulunan ve 9 mahallemize hizmet veren bilgi evlerinde dolu dolu vakit geçiriyoruz. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Başkan Çiftçi’nin konuşmasının ardından serginin kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonrasında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve beraberindeki isimler, pastacılık kursu kursiyerlerinin günün anısına hazırladığı pastayı hep birlikte kesti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

2025-05-13 10:05 - Güncel

UEFA Konferans Ligi’nin finali belli oldu

2025-05-09 00:58 - Spor

Diyarbakır'da lüks otomobil devrilen ağacın altında kaldı

2025-05-12 15:52 - Diyarbakır

Batman’da seyir halindeki tır alev aldı

2025-05-14 11:52 - Asayiş

Dicle’de ortaokul öğrencileriyle bilim söyleşisi gerçekleştirildi

2025-05-14 09:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da karpuz ne zaman çıkıyor

2025-05-14 14:58 - Diyarbakır

Timsah Kanyonu’nda Doğa ile Buluşma

2025-05-13 14:33 - Diyarbakır

BATMAN’DA KAHREDEN KAZA: KÜÇÜK BELİNAY, HASTANEDE 10 GÜN SAVAŞTI, KURTARILAMADI

2025-05-12 17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır'da döviz kurları haftaya nasıl başladı?

2025-05-12 10:03 - Ekonomi

Sosyal Güvenlik Haftası başladı

2025-05-13 13:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Dicle’de Çiftçilere 11,4 Milyon TL’lik Destek

10:33 - Diyarbakır

Tarihi Sur’un Göbeğinde Çöp Manzarası

10:29 - Diyarbakır

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır