?>

Diyarbakır’da Dev Yatırım

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 10 milyar TL bütçeyle inşa edilen İmalatçılar Sanayi Sitesi, tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Proje, huzur ortamının getirdiği yatırımla dikkat çekiyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, terörsüz bir Türkiye hedefiyle yürütülen huzur ortamı, dev bir sanayi yatırımına kapı araladı. Bin dönümlük alanda 10 milyar TL’lik bütçeyle inşası süren İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri Projesi, tamamlandığında 10 bin kişiye iş imkânı sunacak.
Proje kapsamında hastane, otel, cami, spor tesisleri, idari yapılar ve bin 200 iş yerinden oluşan modern bir sanayi sitesi kuruluyor. İlk etapta 60 bloğun bir yıl içinde tamamlanması planlanırken, bu süreçte 2 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.
Projeyi hayata geçiren Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, bölgede hummalı çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Karacadağ eteklerinde atıl bir bölgeyi üretim ve istihdam merkezine dönüştürüyoruz. Şu anda projenin yüzde 10’luk kısmını tamamladık. Sanayi sitemizde geri dönüşüm tesisleri, oteller, hastane ve kadınlara özel üretim alanları olacak," dedi.
Barış ortamının yatırım iştahını artırdığına dikkat çeken Çubuk, “Son süreçle birlikte hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun bir talep oluştu. Bu barış ikliminin oluşmasına katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Artık bu bölgede kavga değil, kardeşlik ve üretim konuşulsun istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Deprem konutlarının hemen yanı başında inşa edilen proje, aynı zamanda çevredeki yerleşimlere de iş kapısı olacak. Kadınlar için özel alanların da planlandığını vurgulayan Mustafa Çubuk, “Kadınlarımızın üretime katılması için özel iş alanları oluşturuyoruz. Bölgede yaşayan binlerce kişiye iş kapısı olacak bu projeyle hem Diyarbakır’ımıza hem ülkemize katma değer sağlıyoruz,” şeklinde konuştu.
Çubuk, son olarak tüm yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Barış ortamının hâkim olduğu bu güzel coğrafyada yatırım yapmanın tam zamanı. Diyarbakır artık üretimle, sanayiyle, kalkınmayla anılacak,” dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Kedilerin Sırtüstü Yatması Ne Anlama Geliyor?

2025-05-06 13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Dev Yatırım

2025-05-11 10:43 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

siyonist destekçisi lojistik firmasının aracı Diyarbakır'da protesto edildi

2025-05-07 13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Kırsaldaki Eğitim Güçleniyor: 450 Öğretmen Eğitime Alındı

2025-05-08 13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turistlerin Yeşil Nohut ve Işkına Yoğun İlgisi

2025-05-07 12:00 - Diyarbakır

Ağaçtan Düşen Vatandaş Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi

2025-05-08 12:15 - Diyarbakır

Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon: 6 gözaltı

2025-05-05 11:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Dicle Üniversitesi Projeleriyle Avrupa’nın Gündeminde

22:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da iyilik seferberliği

16:45 - Diyarbakır

Eğil’de minik öğrencilerin yüzünü güldüren destek

16:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da virajı alamayan otomobil devrildi

16:10 - Diyarbakır

80’ler akımına KVKK freni

15:00 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Dicle Üniversitesi Projeleriyle Avrupa’nın Gündeminde

22:24 - Diyarbakır

Geçen Sezon 2.Lig'e Çıkmışlardı

22:23 - Spor

Diyarbakır’da iyilik seferberliği

16:45 - Diyarbakır

Eğil’de minik öğrencilerin yüzünü güldüren destek

16:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da virajı alamayan otomobil devrildi

16:10 - Diyarbakır