?>

Emeklilere Yeni Düzenleme: 20 Bin TL Altı İşlemler Artık Sadece ATM’lerden Yapılacak

Bankalarda yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla alınan yeni kararla, 20 bin TL’nin altındaki para çekme işlemleri yalnızca ATM’lerden yapılabilecek. Düzenleme özellikle emekliler arasında endişe yaratırken, bankalar geçiş sürecini kolaylaştırmak için destek hizmetleri sunacak.

Ekonomi - 5 ay önce

Türkiye’de banka şubelerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve dijital bankacılığı teşvik etmek amacıyla yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Buna göre, artık 20 bin TL’nin altındaki para çekme işlemleri yalnızca ATM’ler üzerinden gerçekleştirilecek.
Bankalar, bu adımla birlikte hem şubelerdeki bekleme sürelerini kısaltmayı hem de ATM kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Türkiye genelinde şu anda 49 bin 847 ATM bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.
Yetkililer, artan ATM sayısının yanı sıra mobil bankacılık uygulamalarının da geliştirildiğini, vatandaşların para çekme ve yatırma işlemlerini artık daha hızlı ve kolay biçimde yapabileceğini belirtiyor.
Ancak, bu değişiklik özellikle ATM kullanımında deneyimi az olan emekli vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı. Pek çok emekli, işlemlerini doğrudan banka veznelerinden yapmaya alışkın olduğu için yeni sisteme uyum sağlamakta zorlanabileceğini ifade ediyor.
Bankalar ise bu durumu göz önünde bulundurarak, emekliler ve yaşlı müşteriler için rehberlik ve eğitim programları hazırlamaya başladı. Dijital bankacılığa geçiş sürecinde vatandaşlara destek olmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları da artacak.
Uzmanlar, bu düzenlemenin uzun vadede hem bankalar hem de müşteriler açısından kolaylık sağlayacağını belirterek, dijitalleşmenin artık kaçınılmaz bir süreç olduğuna dikkat çekiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Erken Seçim Açıklaması: Meclis Koridorları Çalkalanıyor

2025-10-02 15:23 - Siyaset

Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad öldü mü? Zehirlendiği iddia edildi

2025-10-04 13:50 - Dünya

Erdoğan'ın doktoru 'helal tıp' istedi

2025-10-02 15:35 - Siyaset

DEM Parti Diyarbakır’da Basınla Buluştu

2025-10-01 15:57 - Siyaset

Sevilay Tuncer: Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür

2025-09-30 00:27 - Siyaset

Batman'da Aile Hekimlerine Yönelik Dermatoloji Eğitimi Düzenlendi

2025-10-01 13:47 - Eğitim

ABD’yi İsrail Konusunda İkna Etmek Gerek

2025-10-03 14:18 - Siyaset

CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti

2025-10-01 15:13 - Siyaset

Etkili iletişim 112 Acil Çağrı Merkezi personeline anlatıldı

2025-09-30 09:42 - Eğitim

İlgili Haberler

Samsun’da 2 ayda 258 bin yolcuya hizmet verildi

09:51 - Ekonomi

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde

13:05 - Ekonomi

Made in EU, Türk sanayicisine moral oldu

12:49 - Ekonomi

Manisa’da toplu ulaşımda indirim

13:30 - Ekonomi

Akaryakıtta Beklenen Büyük Zam Geri Çekildi mi!

00:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır