?>

Enkazda kalan babasını iki yıldır arıyor

Güncel - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlere evinde yakalanan 83 yaşındaki Ekrem Hocaoğulları’ndan iki yıldır haber alınamıyor. Yaşlı adamın kızı Neşe Hocaoğulları, babasının cenazesine ulaşmak için yardım bekliyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Dulkadiroğlu ilçesi Buket Sitesi B Blok’un 6. katında bulunan Ekrem Hocaoğulları, kızı ve torunu ile birlikte evdeydi. Kızı ve torunu çöken binadan kurtulmayı başarırken, Ekrem Hocaoğulları’nın cansız bedenine ulaşılamadı. İki yıldır babasını arayan Neşe Hocaoğulları, babasının mezarının bile olmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
"Babam DNA testine bile girmeden gömülmüş olabilir"
Depremin ilk gününden bu yana babasından haber alamadığını söyleyen Neşe Hocaoğulları, mezarlıklarda yapılan kimliklendirme çalışmalarının eksik kaldığını dile getirerek, "Babam evdeydi, kendini koruyacak bir pozisyonda değildi. Kız kardeşim balkona atlayarak kurtuldu, torunum ise 9 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Ancak babama ulaşamadık. İlk günlerde bir yaşlı amca bulunduğunu söylediler ama ortada yoktu. Daha sonra savcılığa başvurduk. Üç kız kardeşim ile DNA testi verdik ancak hiçbir sonuç alamadık" diye konuştu.
Hocaoğulları, ailesinin Şeyh Adil Mezarlığı’nda babaları için yer satın aldığını ancak mezarın hâlâ boş olduğunu söyleyerek, "Babam, annemin mezarını özenle yaptırmıştı. Demirlerini bile boyattı ama kendisi oraya defnedilemedi. Şu anda eniştem şehitlik mezarlığında yatıyor. Onun mezarının hemen yanında sahipsiz mezarlar var. Babam belki de oralarda" dedi.

"Babamı Maraş’ın tamamı tanırdı"

Ekrem Hocaoğulları’nın Kahramanmaraş’ta tanınan bir isim olduğunu belirten Neşe Hocaoğulları, babasının hayatına dair şu sözleri dile getirdi:
"Babamı ben mi anlatayım bütün bir Maraş mı anlatsın. Çok iyi bir insandı baba olarak çok iyiydi, insan olarak çok iyiydi. Babamı tanıyanlar bilir. Mekanı cennet olsun. Babam biricikti pandemide annemi kaybetmiştik."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Peynirciler Uyardı: Ucuz değil doğal ürün tercih edin

2025-02-03 13:09 - Bölge

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Silvan’da Feci Kaza: Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı

2025-02-02 12:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Normal Doğumu Teşvik Eden Yeni Dönem!

2025-02-03 16:03 - Diyarbakır

Yöresel ürünler yoğun ilgi gördü

2025-02-03 15:25 - Bölge

Merkezefendi’de buz pateni coşkusu devam ediyor

2025-02-03 20:27 - Spor

İlgili Haberler

Turşuluk salatalık hasadı sürüyor

11:07 - Güncel

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Zehir Operasyonu: Midesinde 60 Kapsülle Yakalandı

00:05 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çıkan kavgada 2 kurşunla yaralanan şahıstan ilginç ifade

23:49 - Diyarbakır

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır