?>

Enkazdan kendisini kurtaran ekibi görünce ağladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da 40 kişinin öldüğü apartmandan yaralı olarak kurtarılan aile, bir yıl sonra kendilerini kurtaran AFAD ekibi tarafından ziyaret edildi. Buluşma anında duygu dolu anlar yaşandı.

Güncel - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da 40 kişinin öldüğü apartmandan yaralı olarak kurtarılan aile, bir yıl sonra kendilerini kurtaran AFAD ekibi tarafından ziyaret edildi. Buluşma anında duygu dolu anlar yaşandı.
Şanlıurfa’da 6 katlı Osman Ağan Apartmanı’nın enkazından 7 saat sonra yaralı olarak kurtarılan 5 kişilik İstegün ailesi, bir yıl sonra kendilerini kurtaran AFAD ekibi ile buluştu. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, ailenin en küçük ferdi Erdem İstegün, gözyaşlarına hakim olamadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden AFAD ekibi, kurtardıkları İstegün ailesinin fertleriyle kucaklaştı. Ekipler, ziyaretin ardından evden ayrıldı.

Depremin ilk anında yıkılan Osman Ağan Apartmanı’nda 40 kişi hayatını kaybederken 11 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Şanlıurfa Afet Yönetim Merkezi Şube Müdür Vekili Mehmet Ali Urluk, deprem anında ve sonrasında yapılan çalışmaları anlattı. Urluk, “O gün bizde afetzedeydik fakat insanların bize ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Zaman çok değerliydi. Hızlı olmak zorundaydık. Ailemizi dahi düşünemedik. Yıllardır aldığımız eğitimler gereği öncelikle bize umut bağlayan insanlara yardım etmek zorundaydık. Ailemizi güvene aldıktan sonra yardıma koşmaya başladık. İnsanları bir an önce enkaz altında kurtarmaya başladık. Depremin 2’nci günü enkazdan bir yaralıyı ekiplerimiz kurtardı. O anda büyük bir sevinç yaşadık. 6 yaşındaki Ahmet’i Şelli Apartmanında yaralı olarak kurtardık. İnanın her çıkan canlı, bize inanılmaz sevinçler yaşattı. Tabi bunun yanında üzücü haberler de alıyorduk. 180’e yakın hayatını kaybeden vatandaşımız oldu. Bu can kayıpları bizi derinden üzüyordu. Biz bu kayıpların acısını yüreğimizin en derin noktasında hissediyorduk. Ülkece inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. İnşallah bu afetlerden dersler çıkarırız. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Eğitimler vermeye başladık. Eğitimlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı öğrenciler gitmeseler de Uzay'a bağlandı!

2024-01-31 13:23 - Bilim ve Teknoloji

Dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi

2024-02-04 10:38 - Bilim ve Teknoloji

Bayraktar TB3 SİHA 30 bin feet irtifaya çıktı

2024-02-03 09:45 - Bilim ve Teknoloji

Gezeravcı'nın Dönüşü Hava Koşulları Nedeniyle Ertelendi

2024-02-03 13:06 - Bilim ve Teknoloji

12 KALEM AVADANLIK VE YEDEK PARÇA ALIMI

2024-02-02 03:00 - Resmi ilanlar

Kutu Kutu Pense oyunun anlamını yanlış biliyormuşuz! işte gerçek anlamı...

2024-02-04 10:03 - -

ERGANİ KAYMAKAMLIĞI İRTİFAK HAKKI TESİS EDİLECEK  TAŞINMAZ İLANI

2024-02-05 03:01 - Resmi ilanlar

Tarihi Zenginlikleri ve Kültürel Mirasıyla Diyarbakır'ın İncisi Silvan

2024-02-02 16:40 - Diyarbakır

BAKIM VE ONARIM HİZMETİ ALINACAKTIR

2024-02-02 03:01 - Resmi ilanlar

Diyarbakır'da Kültür ve Sanat Rüzgarı Şubat Ayında Esmeye Başlıyor

2024-01-30 13:43 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Şamil Tayyar'dan CHP'ye uyarı

15:00 - Güncel

Levent Gültekin’in hedefinde yine Özgür Özel var

14:55 - Güncel

Dev kazanlar, ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

10:49 - Güncel

Sokak sokak dolaşıp börek topladılar

10:52 - Güncel

Sosyal kartları bizzat teslim etti

10:53 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Kocaköy’de Tır Otomobilin Üzerine Devrildi: Faciadan Dönüldü

19:56 - Diyarbakır

Kayapınar’da Enerji Trafosu Alevlere Teslim Oldu

16:49 - Diyarbakır

Hazro Belediyesi’nden Ramazan’da 1000 Aileye Gıda Desteği

16:39 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan Net Galibiyet

16:38 - Diyarbakır

Devegeçidi Barajı’nda Kontrollü Su Tahliyesi Başlatıldı

15:58 - Diyarbakır