?>

Ermenistan'da Azerbaycan bayrağı ateşe verildi, Azerbaycan sporcularını geri çekiyor

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde kimliği bilinmeyen bir kişi, sahneye çıkarak Azerbaycan bayrağı taşıyan görevlinin elinden Azerbaycan bayrağını alarak ateşe verdi.

Güncel - 3 yıl önce

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da dün düzenlenen ve uluslararası televizyonlarda canlı yayınlanan Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde, şampiyonaya katılan ülkelerin bayrakları görevliler tarafından sahneye getirilmeye başlandı. Bu sırada sahneye gelen bir kişi, Azerbaycan bayrağını taşıyıcıdan alarak ateşe verdi.
Görevli bir kişi bayrağı yakan kişiye müdahale ederek sahne dışına çıkarttı.
Bunun üzerine Azerbaycan, Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağının yakılması üzerine, şampiyonadaki sporcularını geri çekme kararı aldı. Azerbaycan, şampiyonada 12 kişilik kafileyle yer alıyor. 
Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Olimpiyat Komitesi, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Azerbaycan bayrağının yakılması üzerine ortak bildiri yayınladı.
Bildiride, Azerbaycan bayrağının müsabakaya akredite bir kişi tarafından, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'n da yer aldığı törende yakıldığı belirtildi.
Eylemin, Ermenistan kamuoyunda da onaylandığı ve bayrağı yakan kişinin kahraman ilan edildiği ifade edilen bildiride, bu durumun, Ermenistan'daki ırkçılık ve Azerbaycan düşmanlığının açık örneği olduğu, aynı zamanda halklar arasında barışı ve karşılıklı anlayışı teşvik eden sporun amaç ve ilkeleriyle tamamen çeliştiği belirtildi.
Bildiride, "Böyle bir nefret ortamının hakim olduğu ve güvenliğin sağlanamadığı Ermenistan'da psikolojik baskılar nedeniyle Azerbaycanlı sporcuların müsabakalara normal katılımı mümkün değil. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak Azerbaycan sporcularının vatana dönmesi yönünde karar alınmıştır. Ermenistan, onların güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamalıdır. Uluslararası toplumu ve uluslararası spor kurumlarını bu barbarca eylemi şiddetle kınamaya çağırıyoruz. Avrupa Halter Federasyonunu da Ermenistan'a yaptırım uygulamaya çağırıyoruz. Bu olay, Ermenistan'ın uluslararası spor müsabakaları düzenleme ve sporcuların güvenliğini sağlama iktidarında olmadığını ortaya koymaktadır." ifadelerine yer verildi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Azerbaycan bayrağının yakılması şiddetle kınandı ve olayı gerçekleştiren kişinin derhal ceza verilmesi istendi. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Koza İpek Holding'e ait şirketler hazineye geçti

2023-04-15 06:34 - Güncel

İzmir merkezli 4 ildeki uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

2023-04-11 13:57 - Güncel

Diyarbakır- Bismil yolunda kaza; 1i ağır 5 yaralı

2023-04-14 13:48 - Güncel

Diyarbakır merkezli “hacker” operasyonunda yakalanan 16 şüpheli tutuklandı

2023-04-14 22:44 - Güncel

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi serbest bırakıldı

2023-04-14 19:48 - Güncel

Dolar kuru bugün ne kadar?

2023-04-14 08:28 - Ekonomi

Beyaz Saray’da “gizli belge” skandalı büyüyor

2023-04-11 00:37 - Güncel

TBMM Başkanı Şentop’tan Siyonist işgal rejimine tepki

2023-04-09 00:49 - Siyaset

Nijerya'da çiftçiler ile hayvancılık yapanlar arasında çatışma: 134 ölü

2023-04-10 15:36 - Güncel

Yenişehir akademilerinde eğitimler tam hız sürüyor

2023-04-09 16:34 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Erzincan’da geceyi şimşekler aydınlattı

00:56 - Güncel

Fiber internet için kazılan yol kapatılmadı, köy sakinleri tepki gösterdi

00:10 - Güncel

Otomobiliyle köpeklerin üzerinden geçti

00:04 - Güncel

Manisa’da sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar değerlendirildi

13:56 - Güncel

Günün Manşetleri

TEKNOFEST Diyarbakır’da

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmen önlüğü mesaisi

14:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğrencilerin baba dediği esnaf: Tek isteği var

14:56 - Diyarbakır

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Çermik’te Ahilik Haftası’nda esnaf buluşması

12:21 - Diyarbakır