?>

ERULDER uluslararası öğrencileri bayramda yalnız bırakmadı

Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER), ülkelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktan gelen uluslararası öğrencileri Kurban Bayramında da yalnız bırakmadı.

Güncel - 9 ay önce

Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER), ülkelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktan gelen uluslararası öğrencileri Kurban Bayramında da yalnız bırakmadı.

Yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla uluslararası öğrencilerin yanında olan ERULDER, Kurban Bayramında onlarca ülkeden yüzün üzerinde öğrenciyi bayram kahvaltısında bir araya getirdi.

Filistin, Kamerun, Arnavutluk, Kamboçya, Suriye, Bangladeş, Mısır, Azerbaycan, Togo, Afganistan, Tanzanya, Endonezya, Çeçenistan, Fas, Yemen, Pakistan, Irak, Kırgızistan ve İran’dan Erzurum’a üniversite eğitimi için gelen öğrenciler ERULDER’in organize ettiği bayram kahvaltısına katıldı.

Programda konuşma yapan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal, ’’Bayram; sevinç, neşe, mutluluk anlamına geliyor. Bayramların, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. Dinî bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dinî his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Bu vesileyle Erzurum’da okuyan uluslararası öğrencilerin buruk bir bayram geçirmemeleri adına her bayramda ERULDER olarak, ümmet bayramlaşması tertip ettik. Bu bayramda Müceldili Konağında öğrencilerimizle bir araya gelerek bayram çoşkusunu beraber yaşamak istedik. Yüzün üzerinde öğrencinin katılımıyla güzel bir kahvaltı yaptık. Desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Mehmet Seknmen’e çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Ayrıca bayram kahvaltısında UDEF Bölge Başkanı Ergün Halis’in yaptığı dua ile mazlum coğrafyalar unutulmadı. İslam dünyasının selameti için eller semaya kalktı. Yapılan duanın ardından toplu fotoğraf çekinildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

İşte uzmanlarından bayram uyarılar

2025-06-08 09:58 - Sağlık

Diyarbakır ve Bölge Halkının Kullandığı Kürtçe İl ve İlçe İsimleri Merak Ediliyor

2025-06-04 16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Silahlı Çatışma: 1’i Ağır 3 Yaralı

2025-06-04 12:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tatlı Mesaisi: Hacıbaba Pastaneleri Bayram İçin 30 Ton Tatlı Üretecek

2025-06-04 12:12 - Diyarbakır

“Tarla Günü” etkinliğinde kuraklığa dayanıklı buğday tanıtıldı

2025-06-09 13:10 - Bölge

Diyarbakır’da Yaşlı ve Yatalak Hastalara Evde Rapor Kolaylığı

2025-06-04 12:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 13 Katlı Binada Yangın: 3 Ölü, 14 Yaralı

2025-06-05 21:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da turizm polisleri artık elektrikli araçlarla görevde

2025-06-04 11:53 - Diyarbakır

Diyarbakır Otogarında Sessizlik Hakim: Bayram ve YKS Yoğunluğu Beklenmedi

2025-06-04 12:57 - Diyarbakır

Diyarbakırlı kasaptan "Kasaplık Belgesi olmayan bıçağı alıp çıkmasın" uyarısı

2025-06-05 12:16 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Naci Görür’den Ankara için endişelendiren uyarı!

14:00 - Güncel

Özlem Gürses ‘ölümle tehdit edildiğini’ açıkladı!

13:57 - Güncel

Mahalle başkanlarına yönelik iftar programı düzenlendi

01:27 - Güncel

Emniyet personeliyle iftar programında buluştu

01:28 - Güncel

Vali Eldivan’dan moral ziyareti

01:32 - Güncel

Günün Manşetleri

Kar Yağışı Kazayı Getirdi: 10 Araç Birbirine Girdi

19:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Martta Kar Sürprizi

19:26 - Diyarbakır

Diyarbakır Körhat Mahallesi’nden Kadınlara 8 Mart Sürprizi

19:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Kendini Gösterdi kar geri geldi

15:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da Aralarında Olduğu 22 İlde Operasyon: 390 Şüpheli Yakalandı, 247 Kişi Tutuklandı

15:48 - Diyarbakır