?>

Erzincan’da 3 işletme ari işletme olmak için başvuru yaptı

Güncel - 2 yıl önce

Erzincan’da faaliyet gösteren büyükbaş hayvancılık işletmelerinde ari işletme sertifikası alma çalışmaları devam ediyor. Ari işletmeler hayvancılık sektörünün gelişmesinde etkin rol oynuyor.
Erzincan’da bulunan büyükbaş hayvancılık işletmelerine ari işletme sertifikası alabilmeleri için çalışmalar hızlandırıldı. Erzincan’da şu ana kadar 3 hayvancılık işletmesi ari işletme belgesi alabilmek için başvuruda bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ari işletme sertifikasına sahip işletmelere tanınan avantajlardan faydalanmak isteyen Erzincan’daki hayvancılık işletmeleri bu kapsamda Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sertifika almak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, beraberinde Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yunus Koç ile birlikte Merkeze bağlı Söğütözü Köyü’nde faaliyet gösteren ve ari işletme başvurusunda bulunan Murat Aydın’a ait Ayka Tarım işletmesinde incelemelerde bulundu.
İşletme yetkililerinden işletme hakkında bilgiler alan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, ari işletme olmak amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin il genelindeki büyükbaş hayvancılık işletmelerine giderek işletme sahiplerini ari işletme olabilmek amacıyla yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirdiğini kaydetti. Erzincan’ın bu konuda gayet ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden İl Müdürü Koçaker, her türlü teknik konuda işletme sahiplerine destek verildiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye’de görülen sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla 2024-2028 yıllarını kapsayan "Hastalıktan Ari İşletme Sayısının Artırılmasına Dair Eylem Planı" hazırlanarak ’ari işletme’ olacak işletmelere daha fazla avantaj sağlanmıştı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilay’da Mehmet Suat Arvas güven tazeledi

2025-01-27 11:42 - Güncel

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Seçer: "Mersin 2026 yılında 3 ayrı katlı kavşağa kavuşacak"

2025-01-26 12:52 - Güncel

Menemen FK, Gaziantep FK’dan Eren Çakır’la anlaştı

2025-01-23 11:32 - Spor

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Öksürükten Kurtulmanın Doğal Yolu

2025-01-24 12:49 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Büyükakın’dan Zabıta Teşkilatı’na 200. yıl mesajı: "Patron da efendi de millettir"

10:00 - Güncel

Topuk Yaylası Göletine 25 bin sazan yavrusu bırakıldı

10:01 - Güncel

Honaz’da muhtarlarla buluşan Çavuşoğlu; "Birlikte karar vereceğiz, birlikte çalışacağız"

10:06 - Güncel

88 kişilik kadro Türkiye’de bir ilke imza attı

10:08 - Güncel

Bursa’da Şehir Hastanesi metrosunda sona gelindi

11:01 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da hal hareketlendi

13:27 - Diyarbakır

Kayapınar’da silahlı kavga: 2 kişi yaralandı

13:24 - Diyarbakır

Çermik’te zabıta ekiplerine Başkan Karamehmetoğlu’ndan anlamlı kutlama

13:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da apartman yangını

13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sakatata ilgi arttı

12:57 - Diyarbakır