?>

Erzincan’da şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi

Erzincan Valiliğince, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları onuruna yemek programı düzenlendi.

Bölge - 2 ay önce

Erzincan Valiliğince, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları onuruna yemek programı düzenlendi.

Programa, Vali Hamza Aydoğdu ve eşi Emine Aydoğdu, 3. Ordu Komutan Vekili Tümgeneral Murat Ataç, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile il protokolü, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Program öncesinde masaları tek tek dolaşan Aydoğdu, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla sohbet ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda konuşan Aydoğdu, devletin tüm kurum ve imkânlarıyla şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarının her zaman yanında olduğunu belirtti.

Şehit ailelerinin huzuru, refahı ve mutluluğunun devletin en önemli sorumluluklarından biri olduğunu ifade eden Aydoğdu, "Sizlerin huzuru, refahı ve mutluluğu bizlerin en asli, en kutsal vazifesidir. Kapılarımız ve gönüllerimiz sizlere her zaman sonuna kadar açıktır. Bizler, sizin varlığınızla güç buluyor, sizin dualarınızla yol alıyoruz." dedi.

Şehitlerin milletin gönlünde sönmeyen yıldızlar, gazilerin ise yaşayan kahramanlar olduğunu dile getiren Aydoğdu, 15 Temmuz’da milletin bağımsızlığına sahip çıkarak destansı bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

Şehitliğin insanlığın ulaşabileceği en yüce mertebe, gaziliğin ise bu kutlu mücadelenin yaşayan nişanesi olduğunu vurgulayan Aydoğdu, "Kahramanlık; arkasına bakmadan ileriye atılmak, yarını düşünmeden bugünü feda etmektir. 15 Temmuz gecesi yazılan destan, geçmişten bugüne süzülüp gelen bağımsızlık aşkımızın en yakın şahididir. Toprağın bağrına giren her kahraman, bu ülkenin harcını canıyla kardı ve adını tarihin altın sayfalarına yazdırdı. Şehitlik, insanlığın erişebileceği en yüce rütbe, inancımızın en mukaddes mertebesidir. Gazilik ise bu mukaddes yolculuğun yaşayan anıtı, göğsümüzde parıldayan en şerefli madalyadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda vatan topraklarının şehitlerin fedakârlıklarıyla vatan olduğunu belirten Aydoğdu, "Attığımız her adımda, aldığımız her nefeste bu toprakları bizlere vatan kılanların hatıralarını daima kalbimizde gururla taşıyacağız." dedi.

Program, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın En Kalabalık Nüfusu Olan İlçesi Belli Oldu

2026-07-11 11:38 - Diyarbakır

Diyarbakır A101 Marketlerde İndirim Furyası Başladı

2026-07-11 11:36 - Diyarbakır

10 Temmuz Reyting Sonuçları Açıklandı: Ortalık Resmen Yangın Yeri

2026-07-11 11:34 - Güncel

Diyarbakır'ın En Az Nüfusa Sahip İlçeleri Belli Oldu

2026-07-12 08:30 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Gündüzleri Sıcak Geceleri Serin

2026-07-11 12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yumurta Fiyatları Yaz Aylarında Düştü

2026-07-11 16:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Yüzde Kaçı Kürt?

2026-07-12 08:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Gece Nereye Gidilir?

2026-07-13 09:25 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın 2 İlçesi, İl Olma Yolunda!

2026-07-12 08:32 - Diyarbakır

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

2026-07-11 10:47 - Dünya

İlgili Haberler

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Millet Bahçesi'ndeki kirlilik tepki çekiyor

10:44 - Bölge

Hikmet Güneş, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine başladı

12:59 - Bölge

Sayaç Başında Tehlikeli Müdahale

10:32 - Bölge

Emekli imam, ezanın yükseldiği minareleri çelikten yapıyor

10:28 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da hava bir anda döndü

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’de sabah buluşması

15:29 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 35 yıldır sırtında taşıyor!

14:17 - Diyarbakır

Bismil’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı kutlandı

13:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Nargile içen kişi bayıldı

13:14 - Diyarbakır