?>

Erzincan, domates ve salatalıkta bölgeyi besliyor

Erzincan seralarında domates ve salatalık üretimi artmaya devam ediyor.

Bölge - 2 yıl önce

Doğunun sebze deposu Erzincan’da seralarda ve açıkta üretilen domates, salatalık, biber, kavun ve karpuz gibi ürünler hem Erzincan’ın hem de bölgenin ihtiyacı için gönderiliyor.
Son yıllarda sebzecilik sektöründe bölgenin hakimi haline gelen Erzincan, üretmeye devam ediyor. Halihazırda 600 dekarlık sera alanı ve binlerce dekar açık alanda sebze üretimi en hareketli günlerini yaşıyor. Erzincan’da üretilen bu ürünler, Erzurum, Gümüşhane, Bingöl, Tunceli, Bayburt, Trabzon, Rize, Ağrı gibi çevre illere sevk ediliyor.
Hasat sezonun içerisinde olan Erzincan’da seraların önünde sevkiyat hareketliliği yaşanıyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü bu süreçte sürekli seracılık yapan üreticilerle görüşerek onların taleplerini dinliyor. Üretim ve pazarlama noktasında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı Erzincan’da kaliteli üretim pazar sıkıntılarının aşılmasında önemli rol oynuyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Oğlaktepe Köyü’nde 30 dekarlık serada domates ve salatalık üretimi yapan Cudi Demir, Selçuk Karagöz ve Aytaç Pedis’e ait seraları ziyaret ederek üreticilerle görüştü.
Erzincan’da kendi öz kaynakları ile seracılığa başlayan Cudi Demir, Selçuk Karagöz ve Aytaç Pedis Erzincan ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktan ve üretime katılmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydettiler. Üreticiler, 30 dekarlık alanda yılda yaklaşık 170 ton domates ve 100 ton salatalık üreterek bölge illere pazarladıklarını ifade ettiler.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ise, önümüzdeki süreçte ildeki sera varlığının hızla artacağını kaydederek, “Üreticilerimiz son yıllarda seracılığa yöneliyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın hem kendi öz kaynakları hem de TKDK marifetiyle sağladığı hibeler bu alanda çok etkili oldu. Hepinizin bildiği üzere Erzincan Valiliğimizin himayesinde valimizin talimatları ile ilimizde bu alanda sürekli çalışmalarımız devam ediyor. Erzincan yakalamış olduğu bu trendin ardından tam bir sera cennetine dönüşecek. Hem üreticilerimiz hem de Erzincan kazanacak” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Gençlerin Yeni Mekanı

2024-08-07 12:01 - Diyarbakır

Dr. Yazıcı: Heniyye'nin şehadeti sadece Filistin için değil, bütün ümmet için büyük bir kayıp

2024-08-01 11:43 - Güncel

Altın fiyatlarında son durum

2024-08-07 08:46 - Ekonomi

Tarlada uyuyan çocuk kamyonun altında can verdi, sürücü silahla vurularak öldürüldü

2024-08-07 09:08 - Asayiş

Mantar yiyen 4 kişi zehirlendi

2024-08-01 13:44 - Asayiş

Yeni av sezonu ne zaman başlıyor?

2024-08-06 14:05 - Güncel

Adana'da art arda depremler

2024-08-07 06:19 - Güncel

Bakan Şimşek: Türkiye'ye gelecek 2,5 milyar dolarlık dış finansman imza aşamasında

2024-08-07 10:24 - Ekonomi

Bursa’da şehit Heniyye suikastı protesto edildi

2024-07-31 19:48 - Güncel

Ankara'da Şehid İsmail Heniyye için toplanan halk işgalcileri tel'în etti

2024-07-31 19:59 - Güncel

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı Sultan Şırdanı Markaya Dönüştürdü

17:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yaz tatili eğitimle renklendi

15:50 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş'in DNA izleri 2 yıl sonra incelenecek

15:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Gazi Caddesi’nde Trafik Çilesi

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Derece Sıcaklıkta Örnek Duyarlılık

14:59 - Diyarbakır