?>

Eti Bakır sürdürülebilir gelecek için bu yıl 6 bin 813 öğrenciye eğitim verecek

Üretimde insanı odağına alan Eti Bakır, sürdürülebilir gelecek için çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulmasına katkıda bulunuyor.

Ekonomi - 9 ay önce

Üretimde insanı odağına alan Eti Bakır, sürdürülebilir gelecek için çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulmasına katkıda bulunuyor. Şirket, hayata geçirdiği ‘Çevre Müfettişleri’ projesiyle çevre bilincinden geri dönüşüme kadar 11 başlıktan oluşan eğitimlerine devam ediyor. Eti Bakır’ın hedefi bu yıl 7 ilde 6 bin 813 öğrenciye ulaşmak.
Cengiz Holding’in grup şirketi ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Eti Bakır, sürdürülebilir bir gelecek için ‘Çevre Müfettişleri’ projesine tüm tesislerinde devam ediyor. Çevre bilinci, doğanın korunması, geri dönüşüm gibi 11 başlıktan oluşan eğitimlerle, Kastamonu, Artvin, Samsun, Siirt, Adıyaman, İzmir ve Mardin’i içine alan 7 ildeki 121 okulda, toplam 6 bin 813 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Eti Bakır, öğrencilerin çevre bilinci konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlıyor.
Doğru bilgiye ulaşma ve toplumların sürdürülebilirliğini sağlama konusunda gelecek nesillerin eğitiminin çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirten Eti Bakır Çevre Direktörü Yusuf Topçu, "Günümüzde giderek daha çok önem kazanan çevre bilincini öğrencilere aktarmak, sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemelerini sağlamak ve gelecek nesiller arasından çevre dostu liderlerin ortaya çıkmasına öncülük etmek hem şirket olarak hem de bu dünyanın bir parçası olarak bizim de sorumluluğumuzda. Çevre Müfettişleri projesini bu amaçla üç yıl önce Mardin’de bulunan Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesislerimizde hayata geçirdik" dedi.

"Halka halka genişletiyoruz"

Bugün gelinen noktada, Türkiye genelinde Eti Bakır tesislerinin bulunduğu 7 kentin proje kapsamına alındığını ifade eden Topçu, şöyle devam etti: "Tesislerimize en yakın okullardan başlanarak önce ilçeyi sonra da tüm ili kapsayacak şekilde, halka halka genişlettiğimiz proje kapsamında, tesislerimizde bulunan çevre mühendisleri arkadaşlarımız gönüllü eğitmenlik yapıyor. Genç yaştaki öğrencileri doğanın tüm bileşenlerini korumaya teşvik eden eğitimlerimizde, çöp ve atık arasındaki farkı anlatıyoruz. Eğitimin sıfır atık ve geri dönüşüm bölümünde; hazırlanan eğlenceli animasyonla öğrencilere atığı kaynağından ayrıştırmanın önemine dikkat çekiyoruz. Aynı zamanda su ve enerji tasarrufuna dair ipuçlarının bulunduğu eğitimlerimizin ardından çalışma arkadaşlarımız öğrencilerimizin tüm sorularını yanıtlayarak çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunuyor."
Eti Bakır’ın çoğu tesisinde üretim süreçlerinde ortaya çıkan atığın ‘artık ürün’ olarak değerlendirildiğini de kaydeden Topçu, "Döngüsel ekonomiyi tüm üretim süreçlerimizde uygulayarak bu ‘artık’ içinde kalan metalleri de geri kazanıyoruz ve ekonomiye katkımızı elimizden geldiğince artırıyoruz. İş süreçlerimizde önemli bir değer oluşturduğumuz bu düşünce biçimini gençlere de aktarabilmek bize büyük umut ve mutluluk veriyor" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Raylı Ulaşım Hasreti 25 Yılı Geride Bıraktı!

2025-03-05 11:40 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan’a Hayırlı Olsun Ziyareti

2025-03-10 12:27 - Diyarbakır

İbrahim Lale hayatını kaybetti

2025-03-11 20:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Barosu Avukatı Fırat Akleyin Gençleri Uyardı

2025-03-11 10:40 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Floor Curling Heyecanı: 17 İlden 120 Sporcu Yarıştı

2025-03-06 16:14 - Bölge

Diyarbakırlı Arda'nın tarihi Avrupa'da tarih yazdı

2025-03-05 16:31 - Diyarbakır

Türk Dünyası Ocakları’nda Şok Ayrılık!

2025-03-07 17:14 - Diyarbakır

Trabzonspor'un Diyarbakırlı Yıldızı Arda Öztürk Milli Takımda!

2025-03-09 10:56 - Diyarbakır

Eski Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale toprağa verildi

2025-03-11 22:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Hava Sıcaklıkları Yükseliyor: 25 Dereceyi Geçecek

2025-03-09 12:12 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yapay Zekâ Talebi RAM Piyasasını Vurdu

11:04 - Ekonomi

2026 Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını 12 Aralık’ta Yapacak

09:56 - Ekonomi

Kadınlar üretiyor, belediye istihdam ediyor: 11 ilçeye 11 kreş yolda

09:32 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

16:00 - Ekonomi

Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır