?>

Ev Mutfağından Türkiye’ye

Diyarbakırlı ev hanımı Zehra Şeker, kendi mutfağında hazırladığı geleneksel yemeklerle sosyal medyada büyük bir müşteri kitlesine ulaştı. Sakatat ürünlerinden mantıya kadar geniş bir menü sunan Şeker’in hedefi ise kendi lokantasını açmak.

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Zehra Şeker, evinin mutfağında hazırladığı yöresel yemekleri sosyal medya üzerinden satarak hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de lezzetleriyle şehir dışındaki müşterilerin gözdesi haline geliyor. Mumbar, şırdan, paça, içli köfte ve mantı gibi ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunan Şeker’in hedefi ise kendi iş yerini kurmak.
Evli ve dört çocuk annesi olan Şeker, Diyarbakır’ın Alipınar Mahallesi’nde yaşıyor. Uzun yıllardır mutfağa olan ilgisini kazanca çeviren Şeker, özellikle sakatat çeşitlerinde iddialı. Ürünlerini hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlayıp dondurarak kargo ve otobüs yoluyla Türkiye’nin birçok iline gönderiyor. “Evde üretiyorum, çünkü dükkânım yok. Kira ve personel giderim olmadığı için fiyatlarım piyasaya göre çok uygun,” diyen Şeker, mumbar porsiyonunu 250 TL gibi düşük bir fiyata sunduğunu belirtti.

Geleneksel Lezzetlerle Modern Satış Yöntemi

Sosyal medya üzerinden sipariş alarak müşterilerine ulaşan Şeker, yaptığı yemekleri ağırlıklı olarak şehir dışına gönderdiğini vurguladı. “İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden daha çok sipariş alıyorum. Oradaki insanlar hem uygun fiyat hem de ev yapımı olması nedeniyle ürünlerime ilgi gösteriyor,” ifadelerini kullandı.
Hazırlık sürecinde çocuklarının da desteğini alan Şeker, oğlunun sakatat ürünlerini temin ettiğini, diğer aile bireylerinin ise mutfakta kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. Müşteri memnuniyetinin yüksek olduğunu söyleyen Şeker, “Lezzetime güveniyorlar, sipariş veren tekrar veriyor,” dedi.

Gurme Fuarlarına Katıldı, Tanınırlığını Artırdı

Zehra Şeker, katıldığı Mezopotamya Gurme Fuarı sayesinde Diyarbakır'da daha geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. “Fuarda şırdan, mumbar ve paça çeşitlerimi tanıttım. İnsanlar artık beni ‘şırdancı Zehra’ olarak tanıyor,” diyerek yaptığı işin takdir görmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Hayali: Kendi Lokantasını Açmak

Tüm bu başarılarına rağmen asıl hedefinin kendi iş yerini açmak olduğunu belirten Şeker, “Kendi lokantam olsun istiyorum. Hayalim bu. İnşallah ileride bu hayalimi gerçekleştireceğim,” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Parklar ve Yeşil Alanlar Günlük Yaşamın Merkezi Haline Geliyor

2025-08-20 12:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Araçlarda Kamera ve Acil Durum Butonu Zorunluluğu Geliyor

2025-08-19 13:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yeni Sembol: Karpuz Kavşağı

2025-08-19 16:17 - Diyarbakır

AK Parti Muğla Milletvekili Mete trafik kazası geçirdi

2025-08-17 22:03 - Asayiş

Erzurum kampı gençlere vitrin oldu

2025-08-17 11:31 - Spor

Diyarbakır’da Damla Kehribara Yoğun İlgi

2025-08-23 11:10 - Diyarbakır

Yeni adliye binası için inşaat projesi onaylandı

2025-08-20 09:22 - Güncel

Avukattan ‘Gerçek Katil Bulunmalı’ Çıkışı

2025-08-21 12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kışa Hazırlık: Peynirler Soğuk Havalarda Lezzetleniyor

2025-08-18 14:37 - Diyarbakır

Yüksekova’da Toz Bulutu Dağları Kapladı, Hayat Olumsuz Etkilendi

2025-08-18 15:17 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır