?>

Evinin kapısında öldürülen Özge Bedir cinayetine 3 tutuklama

Asayiş - 1 yıl önce

Burdur’da, evine gittiği 35 yaşındaki kadını, kapı önünde yaşadığı tartışma sonrası bıçaklayarak öldüren Tülay A. ile birlikte aralarında ölen kadın Özge Bedir’in eşi Adnan B.’nin de bulunduğu 3 kişi kasten öldürme suçundan tutuklanırken 1 şüpheli savcılıktan serbest bırakıldı.
10 Haziran saat 21.00 sıralarında merkez Bağlar Mahallesi 14036 Sokak’ta bulunan bir sitede meydana gelen olayda Seray Ö. (25), Tülay A. (22) isimli kız arkadaşı ile birlikte daha önce mahkemelik olduğu Adnan B.’nin (35) evine gitti. Seray Ö. site önünde beklerken, Tülay A. apartmanın birinci katındaki daireye çıkarak Adnan B.’nin eşi Özge Bedir (35) ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle yaşanan arbede sırasında Tülay A., Özge Bedir’i boğazından ve karın bölgesinden bıçaklayarak ağır yaraladı. İki şüpheli olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olaydan bir süre sonra Seray Ö. tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine Özge Bedir’in evine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin kapıyı açmasının ardından Özge Bedir, evin koridorunda kanlar içinde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Bedir’in hayatını kaybettiği belirlendi.
Özge Bedir’in cenazesi morga kaldırıldı
Polis ekipleri, kısa süre sonra şüpheliler Tülay A. ve Seray Ö.’yü Yeni Mahalle Işıldak Sokak’ta yakaladı. Arbede sırasında elinden yaralanan Tülay A., tedavi için Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından Tülay A. ve arkadaşı Seray Ö. gözaltına alındı. Özge Bedir’in cenazesi ise savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından otopsi için Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ölen kadının eşi ekip aracında baygınlık geçirdi
Eşinin ölüm haberini alan ve evdeki çalışmaların bitmesini bekleyen Adnan B., polis aracında baygınlık geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Adnan B.’nin tedavisi sürerken, olay yerinde bulunan Özge Bedir’in yakınları sinir krizi geçirdi. Özge Bedir’in biri 5 yaşında, diğeri henüz 36 günlük 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi.
Emniyetteki ifadesinde kendini korumak için yaptığını söyledi
Gözaltına alınan Tülay A. emniyetteki ilk ifadesinde Özge Bedir’in kendilerini konuşmak üzere eve çağırdığını, Seray’ın dışarıda beklediğini, kapı önünde konuşurken Bedir’in kendisini içeri çekerek kapıyı kapattığını, ardından hakaret edip mutfaktan aldığı bıçakla saldırdığını öne sürdü. Tülay A.’nın, boğuşma sırasında bıçağı elinden alıp kendisini korumak amacıyla Bedir’i bıçakladığı iddiasında bulunduğu öğrenildi. Seray Ö. ve Tülay A.’nın ifadelerinin ardından koca Adnan B. ve V. Ö. isimli bir şahıs daha ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Zanlı ile ölen kadının eşinin geçmişte gönül ilişkisi olduğu iddiası
Olayın arka planında ise geçmiş yıllarda Seray Ö. ile Adnan B. arasında yaşanan bir gönül ilişkisinin bulunduğu iddia edildi. O dönem Adnan B.’nin Seray Ö. ve Tülay A.’yı zorla arabasına bindirdiği gerekçesiyle şikayet edildiği, gözaltına alınan Adnan B.’nin "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanarak bir süre cezaevinde kaldığı bilgisine ulaşıldı.

Sevenleri morg önüne akın etti

Hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Özge Bedir’in cenazesi yapılan otopsinin ardından yakınları ve sevenleri tarafından morgdan alınarak Sultandere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Zanlı ve 3 şüpheli adliyeye sevk edildi

Cinayet zanlısı Tülay A. ile birlikte gözaltına alınan Seray Ö., V. Ö. ve Özge Bedir’in eşi Adnan B., emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

3 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli serbest

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden V. Ö. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken Tülay A., Seray Ö. ve Adnan B. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

İşte uzmanlarından bayram uyarılar

2025-06-08 09:58 - Sağlık

Babalar Günü’ne özel hediye seçenekleri

2025-06-10 10:28 - Ekonomi

Diyarbakır'da Elaldı ve Eser Aileleri Dünür Oldu!

2025-06-10 13:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da hayatın kalp atışı

2025-06-10 13:06 - Diyarbakır

Bismil’de Kurban Bayramı’nın 2. Gününde Şeyh Eşref Cengiz Türbesi Yoğun İlgi Gördü

2025-06-08 00:48 - Diyarbakır

Ekran bağımlılığı çocuklar için modern çağın sessiz tehdidi mi!

2025-06-12 15:45 - Bilim ve Teknoloji

“Tarla Günü” etkinliğinde kuraklığa dayanıklı buğday tanıtıldı

2025-06-09 13:10 - Bölge

Diyarbakır'da Haziran Sıcağında Sürpriz Yağmur Serinliği

2025-06-11 14:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzetleri Kurban Bayramı’nda Damakları Şenlendirdi

2025-06-11 11:03 - Diyarbakır

Leylekler Diyarbakır Semalarını Yine Şenlendirdi

2025-06-11 11:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Mardin’de kontrolden çıkan tır boş araziye girdi

12:18 - Asayiş

Yeni nesil suç örgütlerine 4 ilde eş zamanlı operasyon: 13 gözaltı

12:22 - Asayiş

Manisa’daki çöp eve müdahale

12:22 - Asayiş

Silifke’de okul servis sürücülerine trafik eğitimi

12:25 - Asayiş

20 ilde suç örgütlerine operasyon: 178 şüpheli gözaltında

12:21 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır