?>

Evlat nöbetindeki aileler Diyarbakır yürüyüşü öncesi Başkan Sayan’la bir araya geldi

Diyarbakır’da çocuklarına kavuşmak için evlat nöbetinde olan anne ve babalar, Diyarbakır yürüyüşü öncesi Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’la bir araya geldi..

Güncel - 5 yıl önce

Diyarbakır’da çocuklarına kavuşmak için evlat nöbetinde olan anne ve babalar, Diyarbakır yürüyüşü öncesi Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’la bir araya geldi. Diyarbakır’da çocukları HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan anne ve babalar eylemlerinin 717’nci gününde Ağrı’ya gelerek HDP binası önünde eylem yaptıktan sonra, Diyarbakır Anneleri’ne destek olmak amacıyla Ağrı’dan Diyarbakır’a yürüyüş hazırlığı yapan Belediye Başkanı Savcı Sayan’la bir araya geldi. Başkan Sayan tarafından çiçeklerle karşılanan aileler, Belediyeye ait Konukevi’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. “Beyaz Yürüyüş” olarak adlandırdığı yürüyüş hakkında aileleri bilgilendiren Başkan Sayan, annelere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. “Diyarbakır Anneleri’nin cesurluğu Kürtlerin içinde yayılırsa bu ateşin söneceğine inanıyorum” Diyarbakır Anneleri’nin terör örgütlerinin korkulu rüyası olduğunu söyleyen Sayan, “Bazı illeri ziyaret eden Diyarbakır Anneleri Ağrı’yı ziyaret ettiler. Basın açıklamalarından sonra bizi ziyaret ettiler. Diyarbakır Anneleri büyük bir sembol. Özellikle terör örgütlerinin korkulu rüyası. Dolayısıyla bugün burada bulunmaları, bu kadar büyük bir cesaret göstermeleri bizim için onur verici. İnşallah bu cesareti ve mücadeleyi bütün Kürtler birlikte yapar. Dağa çıkarılan kardeşlerimiz, evlatlarımız geri getirilir. Ülkede 40 yıldır kan dökerek Kürtlerin başına bela olan, Batı devletlerine taşeronluk yapan ve bunun adına Kürt halkının hakkını arıyoruz, diyerek Kürtleri büyük bir felakete doğru götüren terör örgütünden kurtulmak için Diyarbakır Anneleri 2 yıldır büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede çocukları dönen annelerimiz oldu. Ben her zaman diyorum Diyarbakır Anneleri’nin cesurluğu Kürtlerin içinde yayılırsa bu ateşin söneceğine, terör olaylarının biteceğine gönülden inanıyorum. Biz inşallah Diyarbakır Anneleri’ne her zaman destek olduğumuz gibi 12 günlük büyük bir yürüyüşle Diyarbakır Anneleri’ne gideceğiz. Tüm Türkiye’yi Diyarbakır’a davet ediyoruz. Bizim devlet terbiyemiz yüreği çocuğu için çarpan anne ve babalara saygı duymaktır. Onları baş tacı etmektir.” şeklinde konuştu. Program sonunda Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan evlat nöbetindeki ailelere Türk bayraklı plaket takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığınca, Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan; birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 85 milyonu geçti.

2021-08-17 00:00 - Güncel

Hastayla doktor tartıştı, doktor kafasından yaralandı

2021-08-12 00:00 - Güncel

Beşiktaş’ın golcüsü Batshuayi, İstanbul’a geldi

2021-08-17 00:00 - Spor

Kulp’ta, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara broşür dağıtıldı

2021-08-17 00:00 - Güncel

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Koşusu’nu Queen Salima kazandı

2021-08-17 00:00 - Güncel

Hakkarili annelerin eylemi 14. haftada

2021-08-13 00:00 - Güncel

TÜGVA’dan lise öğrencilerine kaynak kitap desteği

2021-08-17 00:00 - Güncel

Elazığ’da örtü yangını

2021-08-17 00:00 - Güncel

Otizmle mücadelede yerli probiyotik dönemi başlıyor

2021-08-19 00:00 - Sağlık

Ceylan Karavil Park’ta akvaryuma yoğun ilgi

2021-08-13 00:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Yaşlılar ebru sanatıyla kendi eserlerini ortaya çıkardı

10:51 - Güncel

Ağın’daki badem üretim alanlarında inceleme

10:52 - Güncel

Bayburt’ta öğrencilere gıda kaybı ve israfı konusunda eğitim verildi

10:55 - Güncel

Kapadokya Değer Ödülleri’ne başvurular başladı

13:09 - Güncel

TESK 22. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Yiğiner seçime tek aday olarak girecek

13:09 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kamyonette sıkışan sürücü kurtarıldı

00:07 - Diyarbakır

GoTürkiye’nin 7 bölgelik tanıtım yolculuğu Diyarbakır’da tamamlandı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuru meyve ve çerez tezgâhları doldu

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki viyadük faciasında yeni karar

15:07 - Diyarbakır

Narin Güran davasında yeni duruşma

14:53 - Diyarbakır