?>

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP ile HDP’nin el sıkışmasına tepki (Videolu)

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile HDP’nin el sıkışmasına tepki gösterdi.

Siyaset - 3 yıl önce

Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat direnişi bin 298 gündür kararlılıkla sürüyor. Ailelerden Süleyman Aydın, 6 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan için HDP il binası önünde beklediklerini, aileler adına HDP-PKK ve CHP’den evlatlarını isteyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.
Ramazan ayında da evlat mücadelesini kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Aydın, "Biz, Diyarbakır aileleri olarak evlatlarımızı istiyoruz. Maalesef HDP yöneticileri, bize açıklama yapmadan kaçtılar. Bizim evlatlarımızı terör örgütüne gönderen HDP’dir. HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Seçimler yaklaştı, CHP’ye aileler olarak o kadar seslendik, maalesef bir gün ziyaretimize gelmediler, acımızı paylaşmadılar. Duyduk ki CHP, terörün partisi olan HDP ile el sıkıştı. Birlikte terör ittifakı kurdular" dedi.
"Biz burada acılı aileler olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz" diyen Aydın, "Senin evladın varsa bir saat gelmese ne yaparsın? Ben bundan eminim ki kıyameti kopartırsın. Evlatlarımız bağrımızdan kopartılarak HDP tarafından terör örgütüne atıldı. Madem Kemal Kılıçdaroğlu HDP’yi destekliyorsunuz, birlikte seçime gidiyorsunuz, o zaman biz çocuklarımızı sizden de istiyoruz. Evlatlarımızı getirin" diye konuştu.
HDP’nin aday çıkartmadan Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini, Kandil’in kendi adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu kabul ettiğini ileri süren Aydın, "Kandil seni kırmaz. Bir açıklama yap da çocuklarımızı serbest bıraksınlar. Bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Kendi evlatlarınıza sahip çıkın. Biz evlatlarımızı kaybettik, en azından siz kaybetmeyin. Sizin evlatlarınız CHP’ye girerse bir daha çıkmaz, gözünü Kandil’de açar" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Akaryakıt satın alınacaktır

2023-03-18 17:19 - Güncel

Park yaptırılacaktır

2023-03-23 14:27 - Güncel

AK Parti’li Yılmaz'ın acı günü

2023-03-19 21:26 - Güncel

Temel malzeme satın alınacaktır

2023-03-24 15:29 - Güncel

Bina inşaatı yaptırılacaktır

2023-03-21 14:46 - Güncel

Doğalgaz dönüşüm işi yaptırılacaktır

2023-03-18 17:19 - Güncel

Tıbbi cihaz satın alınacaktır

2023-03-20 14:21 - Güncel

Karayolu işleri yaptırılacaktır

2023-03-18 17:18 - Güncel

Yemek hizmeti alınacak

2023-03-20 14:22 - Güncel

Karayolu işleri yaptırılacaktır

2023-03-21 14:47 - Güncel

İlgili Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır