?>

Farklı yörelere ait halk dansları Kuşadası’nda yaşatılıyor

Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS) tarafından ücretsiz olarak düzenlenen halk dansları kursları, yoğun ilgi görüyor. Kent merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde verilen kurslara katılan çocuk, genç ve yetişkinler Türkiye’nin farklı yörelerine ait geleneksel kültürler ile tanışıyor.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Kuşadası Belediyesi’nin her yaş grubundan Kuşadalıyı, halk danslarıyla tanıştırmak için kurduğu KUŞADANS’ın ücretsiz kursları devam ediyor. Kentin kültürel ve sosyal yaşamına katkı sunmanın yanı sıra halk danslarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla verilen kurslara 5-7, 8-12, 13-17 ve 18 yaş üstü Kuşadalılar katılabiliyor. Aydın, Muğla, Konya, Fethiye, Bodrum ve Gaziantep yörelerine ait halk dansları figürlerinin öğretildiği kurslara yoğun ilgi gösteriliyor. Kurslar Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Tarım Kredi Kooperatifi İş Merkezi’nin zemin katında bulunan salonda, çarşamba günleri ise Davutlar ve Güzelçamlı düğün salonlarında veriliyor.
Yavansu Mahallesi’nde yaşayan Cevat Beyhan, Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği halk oyunları kursunu çok faydalı bulduğunu belirterek, "Ben her Cumartesi günü kursa oğlumu getiriyorum. Oğlum burada kendi akranlarıyla tanışıp, sosyalleşme imkânı bulurken aynı zamanda kültürümüzü de öğreniyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e çok teşekkür ederim" dedi.
Ev hanımı olan Zeliha Güçlü ise, "Ben halk oyunlarına çok ilgi duyuyorum. Bu nedenle düzenli olarak kurslara katılıyorum. Ülkemizde çok geniş bir halk oyunları kültürü var ve bunları öğrenmek bana mutluluk veriyor. Ayrıca kızımı da kursa getiriyorum" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Evlenen çiftlerin sayısı 2024 yılında 568 bin oldu

2025-02-24 10:51 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Marka hakkı ihlali nedir!

2025-02-21 16:06 - Bilim ve Teknoloji

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır