?>

Fazıl Say’ın bestelediği "İznik Türküsü" dünya sahnesinde

Kültür Sanat - 8 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’a özel olarak hazırlatılan İznik Türküsü’nün dünya prömiyeri, binlerce sanatseverin katılımıyla İznik Gölü’nün muhteşem atmosferi eşliğinde yapıldı.
Tarihin izlerini taşıyan yapıları, gün yüzüne çıkan ve hâlâ keşfedilmeyi bekleyen antik mirasıyla eşsiz bir kent olan İznik’i dünya çapında tanıtmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda özel bir projeye imza attı. Ünlü sanatçı Fazıl Say tarafından bestelenen ‘İznik Türküsü’ adlı eserin dünya prömiyeri, İznik Gölü kıyısında binlerce müzikseverin katılımıyla yapıldı.
Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uıjterlınde, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Ivana Zerec, konsoloslar, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.
Gecenin sunuculuğunu üstlenen Yazar ve Seslendirme Sanatçısı Yekta Kopan, müziğe, kültüre, Bursa’ya ve İznik’e değer kattıkları için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
"6 aydır üzerinde çalışıyoruz"
Konser öncesi İHA’ya özel açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, "Bugün İznik Türküsü dünya prömiyeri var. Opera Sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım bunu seslendirecek. 6 aydır üzerinde çalıştığımız önemli bir proje. Çünkü İznik bizim için önemli, tarihi önemli, toplumu önemli ve kültür sanat geçmişi de önemli. Bursa belediye Başkanı Bozbey’e teşekkür ediyorum. Bu proje onların fikriydi. Bugün burada binlerce kişi önünde bir sahne kuruldu. Coşkulu bir şekilde olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Opera Sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım ise "Bu tarihi atmosferde böylesine bir eserin ilk seslendirişini yapacak olmak bir şarkıcı için çok büyük bir gurur. Bu sebeple çok heyecanlıyım ve başkanımıza teşekkür ederim" dedi.
Fazıl Say inanılmaz bir eser ortaya çıkardı
Dünya sahnesine çıkan eserin geleceğe büyük bir miras olduğunu kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "İnanılmaz heyecanlıyız, duyguluyuz. Ben Fazıl Say’a ve Görkem Ezgi Yıldırım’a yürekten teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya sahip çıkan, aynı zamanda var olan değerlerimizi ortaya çıkarma anlamında çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 6 ay kadar önce Fazıl beye teklif götürdük, İznik özel bir yer çünkü Helenistik dönemden Osmanlı’ya kadar inanılmaz bir tarihi kent. Hem Osmanlı hem de Bizans’a başkentlik yapmış. Böyle bir kent için Fazıl Say, inanılmaz bir İznik Türküsü ortaya çıkardı. Bugün dünya prömiyeri var. Keyifle dinleyeceğimiz bu eserin dünyanın çeşitli yerlerinde sanatçılar tarafından çalınacak ve seslendirilecektir. Hem İznik hem de Bursa’nın tanıtımı açısından son derece faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Felaket Kapıda

2025-06-19 18:48 - Diyarbakır

Mardin’de öğrencilere karne hediyesi olarak etkinlikler düzenleniyor

2025-06-16 09:43 - Kültür Sanat

Diyarbakır Ergani'de dev yılan görenleri hayrete düşürdü

2025-06-16 15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yarım asırlık sesin izleri

2025-06-17 10:50 - Diyarbakır

Özel okulda öğretmenden öğrenciye sözlü şiddet iddiası

2025-06-18 12:00 - Diyarbakır

İranlılar ülkeyi terk etti

2025-06-17 10:33 - Bölge

Silvan'da Alev Alev Yanan Kamyon Petrol İstasyonuna Girdi!

2025-06-19 12:36 - Diyarbakır

Bakır Mucizesi Yeniden Keşfediliyor!

2025-06-17 11:28 - Diyarbakır

Promosyon Veriyor!

2025-06-21 17:30 - Ekonomi

Diyarbakır'da yine yangın

2025-06-18 14:16 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Ramazan sahnesinde Alp Arslan rüzgarı

11:30 - Kültür Sanat

Koza Han’da masalar geri döndü, vatandaş yeniden tarihle buluştu

09:52 - Kültür Sanat

"Orman Koruyucuları" hem eğlendirdi hem öğretti

10:29 - Kültür Sanat

Uçakta Sıcak Lahmacun Dönemi Başladı

12:10 - Kültür Sanat

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

00:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 8 katlı apartman boşaltıldı

02:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır