?>

Finike'nin kokulu limonu ve Hicaz Narı, uluslararası listede

Cittaslow Finike’nin kokulu limonu ve Hicaz Narı, Uluslararası Nuh’un Ambarı (Ark Of Taste) listesine kabul edildi.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Dünya genelindeki yerel ürünleri korumak, küçük üreticinin kalkındırılması ve tüm dünyanın bu ürünleri tanımasını sağlamak amacıyla Slowfood Biyoçeşitlilik Vakfı’nın İtalya’da 2003 yılında başlattığı Uluslararası Nuh’un Ambarı Listesi’ne (Ark of Taste) Finike’nin kokulu limonu ve Hicaz Narı da dahil edildi.
Finike’ye özgü doğal tatların ve Finike’nin kültürel tarihinin tüm dünyaya duyurulması adına çalışmalara devam eden Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike İlçe Tarım Müdürlüğü, Finike Ziraat Odası, Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği, Finike Belediye Slowfood Antalya Conviviumu ve kurucu lideri Ezgi Dursun ve convivium üyesi Mete Apaydın ile iş birliği içerisinde yürütülen, başvuruların 2 yıl önceye dayandığı zaman diliminde sona gelindiğini söyledi.
Başkan Geyikçi, Slowfood Biyoçeşitlilik Vakfı’nın amacı ve Finike’nin bu doğrultuda elde edeceği kazanımlar hakkında bilgi verdi.
Başkan Geyikçi, "Slowfood girişimi olan, dünyanın farklı ülkelerinden şeflerin bir araya geldiği ‘Chef's Alliance Projesi’ ağı kapsamında, şeflerin önceliği olan yemeklerini Ark of Taste listesindeki ürünler ile hazırlamaları isteniyor. Dolayısıyla Ark of Taste Listesi’ne kokulu limonumuzu ve Hicaz Narı’mızı kazandırmamız, şeflere ürün çeşitliliği sunuyor ve yeni tarifler geliştirme avantajı sağlıyor. Özellikle restoran ve otellerdeki kıymetli şeflerimizin yemek ve sunumlarındaki kullanımlarında, ürünlerimizin katkısının artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle vakfın, Finike’mizin kokulu limonunu (Beyaz Limon) ve Hicaz Narı’nı Ark of Taste Listesi’ne dahil etmelerinin, ürünlerimizi daha kolay korumamıza, çoğaltmamıza ve tanıtımına yönelik projelerimize olanak sağlaması beklenmektedir” dedi.
Finike’ye özgü diğer doğal tatların ve tescilli ürünlerin de listeye dahil olmasını beklediklerini belirten Başkan Geyikçi, “İlçemiz ürünlerinden Finike Portakalı, Kızıl Limon, Yazır Üzümü ve Ernez Çam Balı hakkında da vakıf ve belediyemiz iş birliğinde çalışmalar devam etmekte olup bu ürünlerden kızıl limon ve Finike Portakalı, Slowfood Ark of Taste ekibi tarafından şu anda değerlendirilme aşamasındadır. Kokulu limon ve Hicaz Narı’mızın olduğu Ark Of Taste listesine Finike’mizin diğer tescilli ürünlerinin de dahil edilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Finike'nin kokulu limonu ve Hicaz Narı, uluslararası listede

2023-07-05 02:02 - Kültür Sanat

Fırat nehrinde boğulma tehlikesi geçiren genç son anda kurtarıldı

2023-07-01 15:25 - Güncel

Kenya’da zincirleme kaza: 48 ölü, 20 yaralı

2023-07-01 08:12 - Dünya

Endonezya'da 5,4 büyüklüğünde deprem

2023-07-03 08:08 - Dünya

Et ve Süt Kurumu satılamayan kurbanlıkları satın alacak

2023-06-29 12:07 - Ekonomi

Gaziantep’te polis memurunu yaralayan şüpheli tutuklandı

2023-06-29 14:40 - Güncel

Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem

2023-06-29 09:14 - Güncel

Diyarbakır'da otomobilde bıçaklanmış erkek cesedi bulundu (Videolu)

2023-07-03 01:25 - Güncel

Ticaret Bakanlığı, ihracat rakamlarını açıkladı

2023-07-03 10:11 - Ekonomi

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutan yemeği: Simit kebabı

2023-06-30 12:08 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

LC Waikiki’den yeni yıl için hediye seçenekleri

12:47 - Kültür Sanat

UNESCO Kahramanmaraş’ı edebiyat şehri seçti

11:12 - Kültür Sanat

Alvarlı Efe Erzurum’da anıldı

09:03 - Kültür Sanat

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Batman’da Gömek Yaylası’nda yeraltında cami bulundu

09:12 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır