?>

Fotofest ile fotoğraf sanatının kalbi Bursa’da attı

Güncel - 1 yıl önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ’Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’, bir ay boyunca 10 farklı mekânda binlerce fotoğraf tutkununu bir araya getirdi.
Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivali olma özelliğini taşıyan ’Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’, 20 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında yurt içi ve yurt dışından önemli fotoğraf sanatçılarını ve fotoğrafa gönül verenleri Bursa’da buluşturdu. ‘Şehrin İtirazı’ temasıyla hazırlanan festival; fotoğrafçı, akademisyen ve eleştirmen Laleper Aytek’in küratörlüğünde 14’üncü kez sanatseverler için kapılarını açtı. Festival, bir ay boyunca 10 farklı mekânda 33 solo sergi ve grup sergisini fotoğraf tutkunlarıyla buluşturdu. Eserler; Tayyare Kültür Merkezi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, UNESCO Meydanı, Nilüfer Pancar Deposu, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Bursa Kent Müzesi, Zindan Kapı, BAOB Sergi Salonu gibi kentin önemli merkezlerinde sergilendi.
Yoğun bir etkinlik programıyla dolu dolu geçen festival, katılımcılara sanatı ve fotoğrafı daha derinlemesine keşfetme fırsatı sundu. Söyleşilerde ünlü fotoğraf sanatçıları ve sektör uzmanları deneyimlerini ve bakış açılarını paylaşırken, katılımcılar da sorularıyla tartışmalara aktif bir şekilde katıldı. Eğitimler ise hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılara yeni teknikler ve bilgi birikimi kazandırarak, fotoğrafçılık alanındaki yeteneklerini geliştirme imkanı verdi. Ayrıca portfolyo değerlendirmeleri ile katılımcılara eserlerini uzmanlara sunma ve geri bildirim alma şansı sundu. Ziyaretçilere estetik bir deneyim yaşatan festival, genç sanatçılar için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Yurt dışından ve farklı kentlerden Bursa’ya gelen misafirler, sanatla ve fotoğrafla dolu bir ayı geride bırakarak kentin kültür hayatına önemli katkılarda bulundu.
Festivalin son gününde Merinos Fuaye Alanı’nda hazırlanan ‘Fotoğrafınla Gel’ adlı grup sergisi de büyük ilgi gördü. Kendi çektikleri kareleri sergileme imkanı bulan fotoğraf tutkunları, günün sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

2025-01-19 12:08 - Ekonomi

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Hamo Ağa Spor İlçe şampiyonu oldu

2025-01-20 10:22 - Diyarbakır

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Şırnak’ta sofralara ulaşan tahin su değirmeninde işleniyor

2025-01-19 09:38 - Güncel

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Diyarbakırspor Antalya Kampını Tamamladı, Hedef Şampiyonluk

2025-01-20 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan kutsal topraklara umre heyecanı

2025-01-20 13:28 - Diyarbakır

İspanya’da telesiyej kazası: 17’si ağır 30 yaralı

2025-01-18 20:48 - Dünya

İlgili Haberler

Denizli'de deprem

00:35 - Güncel

Güzeldere Geçidi’nde tipi trafiği olumsuz etkiliyor

15:36 - Güncel

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Kazakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kuchekbayev’i kabul etti

15:37 - Güncel

Yayladağı Gümrük Kapısı’nda dostluk iftarı

15:38 - Güncel

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

14:08 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır