?>

GAÜN’de deney hayvanları kullanım kursu tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "V. Deney Hayvanları Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programı" gerçekleşti..

Eğitim - 5 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "V. Deney Hayvanları Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programı" gerçekleşti. GAÜN Tıp Fakültesi’nde düzenlenen eğitim programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, V. Deney Hayvanları Kullanım Kursu’nu önemli bulduğunu belirterek, kursun yararlı olacağına inandıklarını söyledi. Prof. Dr. Balat konuşmasının devamında şunları paylaştı: “Hipokrat,Galen, İbn-i Sina çok iyi bir gözlemciydiler. Tarihçeye bakıldığında, hastalıkları bütün detaylarına kadar yazdıklarını görürsünüz. M.Ö 400 yılında anatomi merak edildiği için ölen hayvanlar üzerinde bu çalışmalar başladı. İlk çizimleri orada görürüz. Galen, Fizyolojiye çok meraklıydı ve canlı hayvan deneylerini ilk kez o zaman kullandı. O dönemde hayvanlar acı hissetmez inancı vardı. Maalesef hayvanlara eziyet içinde bazı deneyler yapılmış oldu. Daha sonra bu süreç evirilerek 1600’lü yıllarda William Harvey ilk kez kalbin pompa görevinin olduğunu yine hayvanlar üzerinde buldu. Louis Pasteur kuduz aşısını yine hayvan çalışmalarıyla buldu. Daha sonra hayvan etik hakları gündeme gelmeye başladı. Bu kursun hepimiz için çok yaralı olacağını ve etik kurallar çerçevesinde bize bu lokomotif görevini daha nasıl sürdüreceklerini değerli hocaların eşliğinde hem etik hem de araştırmanın incelikleriyle öğrenmiş olacaksınız.” ’’Teorik ve pratik uygulamalarımız olacak’’ Eğitim süreci hakkında kursiyerlere bilgi veren Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Tuncay Demiryürek ise “Hayvan deneyleriyle ilgili sertifika kursunun beşincisini düzenliyoruz. Bu çalışmaya başlamadan önce bazı aşamalardan geçtik. Etik kurulunda böyle bir kursun organizasyonun gerçekleşmesi için karar alındı. Sonrasında kurs programı hazırlandı. Bakanlığa bağlı olarak çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Çevre Orman Bakanlığı’ndan izin aldık. Kurs programı içerisinde bakanlığın belirlediği kriterlere göre 40 saat teorik, 35 saat pratik uygulamalarımız olacak. 8 günlük eğitim programı sonunda öğrencilere bir sınav yapacağız. Sınav sonucunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak” şeklinde konuştu. Eğitimlerden sonra gerçekleşecek olan sınavda başarılı kursiyerlere eğitim sertifikası verilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı sevdim yaratandan ötürü’ sözü Türkçe üzerinden evrensel bir mesajdır”

2021-10-14 00:00 - Güncel

Diyarbakır’da temel inferlite ve non inzanif prenatal testlerin kullanımı toplantısı gerçekleşti

2021-10-11 00:00 - Eğitim

Bakan Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut’u kabul etti

2021-10-18 00:00 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Ticaret hacmi) 500 milyon dolar hedefine ulaşmak için müşterek gayret sarf etmeliyiz”

2021-10-18 00:00 - Güncel

Malatya’da takla atan aracın sürücüsü yaralandı

2021-10-15 00:00 - Güncel

Elazığ’da ‘Daha İyi Bir Çevre’ sempozyumu

2021-10-15 00:00 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan, Kılıçdaroğlu’na cevap: “Hodri meydan”

2021-10-18 00:00 - Güncel

Bakan Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet Taliban heyeti ile bir araya geldi

2021-10-14 00:00 - Güncel

Prof. Dr. Yorulmaz, ’Grip ve nezlede artış yaşanıyor’ diyerek çağrıda bulundu

2021-10-11 00:00 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Büyükelçisini kabul etti

2021-10-14 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

2 bin 451 öğrenci LGS’de ter dökecek

13:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayapınar’da 13 Yaşındaki Çocuktan Acı Haber

01:55 - Diyarbakır

1 Temmuz’da Her Şey Değişiyor

16:40 - Diyarbakır

Jandarma’dan Vali Zorluoğlu’na Anlamlı Ziyaret

16:18 - Diyarbakır

Ağır Yaralanan Yaya Hayatını Kaybetti

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Gecesi

15:12 - Diyarbakır