?>

Gazeteciliğin Yolculuğu” Sergisi Açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen “Gazeteciliğin Yolculuğu” Fotoğraf Sergisi’nin açıldığını duyurdu. Sergide, 1923–2024 yılları arasında Türkiye’nin basın ve siyasi tarihine ışık tutan 59 kare yer alıyor.

Güncel - 1 gün önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hazırlanan “Gazeteciliğin Yolculuğu” Fotoğraf Sergisi’nin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Sergi Salonu’nda basın mensupları ve ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu açıkladı.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Duran, serginin açılışının ardından Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle bir araya geldiklerini belirterek, basın emekçileriyle yapılan buluşmanın anlamlı bir gün vesilesiyle gerçekleştiğini ifade etti.
Gazeteciliğin tarihsel gelişimini görsel bir anlatımla aktarmayı hedefleyen sergide, basın çalışanlarının hafızalara kazınan anları ön plana çıkarılıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansı arşivlerinden derlenen fotoğraflar, Türkiye’nin yaklaşık bir asırlık basın serüvenini gözler önüne seriyor.
1923–2024 yılları arasındaki gazetecilik faaliyetlerini ve Türkiye’nin siyasi hafızasında iz bırakan önemli anları yansıtan sergide, toplam 59 fotoğraf karesi yer alıyor.
Öte yandan Burhanettin Duran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın mensuplarının toplum için üstlendiği hayati role dikkat çekti. Duran, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hakikatin izini süren, dezenformasyonla mücadelede en ön safta yer alan, gece gündüz demeden doğru bilgi için emek veren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyorum.”
Görevleri sırasında hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle anan Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak gazetecilerin haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güvenli bir medya ekosisteminin güçlendirilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

KAYNAK : İLKHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

2026-01-05 13:16 - Dünya

SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli zammını açıkladı

2026-01-04 14:23 - Ekonomi

Dicle Kaymakamı Atış’tan Nüfus Müdürü Narin’e Teşekkür

2026-01-05 11:57 - Diyarbakır

Ahmet Türk'e iki kötü haber birden! Süre yeniden uzatıldı

2026-01-03 14:14 - Siyaset

İsrail Bayraklı Kıyafetleri Giydiler!

2026-01-05 13:32 - Dünya

AK Parti'li Şamil Tayyar emeklileri ilgilendiren!

2026-01-09 14:31 - Siyaset

TikTok’ta Namazla Dalga Geçen Gençlere Tepki Yağdı

2026-01-05 13:27 - Güncel

ABD’de Müslüman Belediye Başkanından İsrail’i Kızdıran İlk Gün Kararları

2026-01-04 14:23 - Dünya

1999–2008 Arası SGK Girişi Olanlara Emeklilik Uyarısı: Şartlar Netleşiyor

2026-01-04 14:20 - Ekonomi

Emekli zammında yeni dönem

2026-01-09 14:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kışın vazgeçilmezine yoğun ilgi

10:19 - Güncel

Üniversitelilere sıfır atık yarışması

10:29 - Güncel

O ilimizde kar yağışı etkili oldu

10:33 - Güncel

Ölmeztoprak’tan ortak akıl ve istişare vurgusu

10:38 - Güncel

Yarım asırdır zamana ince ayar veriyor

10:39 - Güncel

Günün Manşetleri

Sur’daki Yarım Asırlık Tarihi Kıraathane

11:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öfke Kontrolüne Farklı Çözüm

11:40 - Diyarbakır

Instagram’da Büyük Veri Sızıntısı İddiası

11:36 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Minik Kalemlerden Büyük Hayaller

11:27 - Diyarbakır

Ergani’de Feci Kaza: Otomobil Takla Attı

11:24 - Diyarbakır